×
×

Minder cyberaanvallen dankzij CSIRS

Gepubliceerd op 14/11/2016 in Oplossingen & diensten

Minder cyberaanvallen dankzij CSIRS

De voorbije twaalf maanden had 74 tot zelfs 90% van alle organisaties te maken met securityproblemen. Met de opkomst van de GDPR-regelgeving (General Data Protection Regulation) zal die impact nog groter zijn. Bedrijven kunnen bestraffingen krijgen indien ze niet aan bepaalde regels voldoen of erger nog: gehackt worden.

Proximus investeert al jaren in het uitbouwen van alle kennis en middelen die nodig zijn om het hoofd te bieden aan de groeiende cyberdreigingen. Dat resulteerde recent in een aanbod van Cyber Security Incident Response Services (CSIRS). 

Zorg dat uw onderneming op een cyberaanval is voorbereid

Met CSIRS van Proximus krijgt u toegang tot de uitgebreide en up-to-date expertise van een heel team securityspecialisten. De diensten omvatten drie luiken: Cyber Security Incident Response Readiness, Breach Investigation en Network Traffic Forensics.

Incidenten detecteren

Is uw organisatie voorbereid om een beveiligingsincident te detecteren, analyseren en mitigeren? Het Cyber Security Incident Response Team (CSIRT) van Proximus helpt u om te checken of u de nodige mensen, processen en technologieën heeft voorzien. Dit kan de responstijd, kosten en de impact van incidenten verlagen. Bovendien adviseert Proximus u hoe u gegevens over incidenten kunt verzamelen en bewaren.

Incidenten analyseren

Indien uw organisatie het slachtoffer wordt van een cyberaanval, staat het CSIRT 24/7 standby om het probleem ter plaatse of op afstand aan te pakken en de schade beperkt te houden. Ze sporen het probleem op, bepalen de prioriteit, verzamelen gegevens om het incident achteraf te kunnen analyseren en helpen u het incident op te lossen. Het team van ervaren analisten en securityspecialisten is op de hoogte van de veiligheidsaspecten van netwerken en systemen en de analyse van malware.

Beveiliging controleren

Veel organisaties vermoeden of vrezen dat ze het doelwit zijn van een cyberaanval, maar ze hebben niet altijd de mogelijkheden om te checken of er ook werkelijk een lek in de beveiliging is geslagen. De Proximus Network Traffic Forensics service helpt u om verdachte en mogelijk kwaadwillige zaken op te sporen. Pas wanneer u weet wat er aan de hand is, kunt u ook de juiste maatregelen treffen.

Nauwe samenwerking

Het CSIRT werkt nauw samen met het Proximus CSOC (Cyber Security Operation Center). Dat levert extra voordelen voor de klanten van de Managed Security Services: een Proximus MSSklant kan makkelijk aan het CSIRT vragen om een incident te onderzoeken dat het CSOC heeft gedetecteerd.

Pluspunten
  • Toegang tot uitgebreide, up-to-date expertise
  • Helpt u te voldoen aan de 72 uur meldplicht van datalekken van de Europese GDPR-richtlijn
  • Snel back in business na een incident
  • Juiste maatregelen om herhaling te voorkomen
Meer info?

Neem contact op met uw accountmanager of stuur een e-mail naar cybersecurity@proximus.com

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!