Regio’s beter bereikbaar dankzij het delen van verkeersdata

Gepubliceerd op 16/08/2017 in Nieuws

Regio’s beter bereikbaar dankzij het delen van verkeersdata

Beter routeadvies, en duidelijke informatie voor de weggebruikers over wegwerkzaamheden en ongevallen. Vanaf 2019 gaan wegbeheerders en partners uit de privé, verkeersdata uitwisselen om betere reisadvies te kunnen leveren.

“Wegbeheerders en privébedrijven denken nog te verschillend”, zo zegt Steven Logghe, Chief Traffic van Be-Mobile, het Smart Mobility dochterbedrijf van Proximus. “Overheden denken aan het collectief, terwijl aanbieders van navigatiesystemen aan de individuele automobilist denkt.”

Naast Kopenhagen, Amsterdam en München, zal vanaf 2019 ook in de regio Antwerpen een proefproject met 1.000 weggebruikers van start gaan. De privébedrijven Be-Mobile, de Nederlandse verkeersinfoapp Flitsmeister en BMW Groep zorgen met technische systemen voor betere verkeersmanagement en –informatie. Het proefproject heet ‘SOCRATES2.0’ en wordt medegefinancierd door de Europese commissie. 

Voor de verkeersdeelnemers moet de samenwerking tot betere verkeersdiensten en –informatie leiden, voor de overheden zou dit voor betere en goedkopere verkeersinformatie en verkeersmanagement zorgen.

Voor meer uitleg over het project ‘SOCRATES2.0’ neem hier een kijkje. 

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One