Met Slim naar Antwerpen eenvoudig door Antwerpen

Gepubliceerd op 19/03/2018 in Nieuws

Met Slim naar Antwerpen eenvoudig door Antwerpen

Stad Antwerpen heeft het project Slim naar Antwerpen uitgebreid naar grote bedrijven en kmo’s. Zo worden intussen al meer dan 27.000 werknemers gemotiveerd om zich slim te verplaatsen in de stad.

Slim naar Antwerpen is een project van de stad Antwerpen in samenwerking met partners zoals de Vlaamse overheid, De Lijn, BAM en de NMBS. Be-Mobile, een dochterbedrijf van Proximus, ligt mee aan de basis van het project. Slim naar Antwerpen wil de hinder van grote werkzaamheden zoals de Oosterweelverbinding draaglijker maken met behulp van uiteenlopende initiatieven, zoals een eigen routeplanner die rekening houdt met de meest recente werkzaamheden en omleidingsroutes. Daarnaast wil Slim naar Antwerpen ook 10.000 wagens uit de spits houden.

Ook voor kmo’s

Slim naar Antwerpen richtte zijn pijlen begin 2016 al op grote Antwerpse bedrijven met meer dan 150 werknemers. Tegen het einde van dat jaar werden dankzij de steun van de Vlaamse overheid ook mogelijkheden aangeboden voor kmo’s met 20 tot 149 werknemers. Intussen hebben zich al meer dan 28 grote bedrijven met meer dan 150 werknemers aangesloten en 32 kmo’s. Samen krijgen zo meer dan 27.000 werknemers hulp om hun woon-werktraject vlotter en duurzamer af te leggen.

Advies op maat

Concreet kunnen de bedrijven en werknemers niet alleen rekenen op advies op maat van ervaren bereikbaarheidsmanagers, maar krijgen ze ook een waaier aan diensten en producten aangeboden die duurzaam woon-werkverkeer vergemakkelijken: een mobiliteitsscan die leidt tot een mobiliteitsgids op maat, advies en opleidingen, proefaanbiedingen en kortingen op openbaar vervoer en (elektrische) fietsen, een communicatietoolkit en nog veel meer.

Slimme alternatieven

Naast de vele mogelijkheden van Slim naar Antwerpen bestaan er nog andere alternatieven voor wie zijn werknemers duurzaam en efficiënt naar het werk wil krijgen. Een van de meest opvallende is ongetwijfeld Office on Wheels, een kantoorbus ontwikkeld door Colruyt Group in samenwerking met Proximus. In de bus kunnen een honderdtal werknemers gebruik maken van draadloos internet, een koffiemachine, een vestiaire, een printer en een toilet. Zo willen de iniatiefnemers nagaan of ze verloren file-uren kunnen omzetten in kantooruren. Proximus ondersteunt dit project door een krachtige 4G-verbinding met hoog debiet om te zetten naar gescheiden, veilige wifi-netwerken voor elke gebruikersgroep. Ontdek zelf welke trajecten u kan kiezen.

Daarnaast maken ook initiatieven als Mobit, de app waarmee u snel en eenvoudig een deelfiets kunt vinden en huren met uw smartphone, en 4411, de app waarmee u gemakkelijker parkeertijd en bus- of tramtickets kunt betalen, duurzamere verplaatsingen mogelijk.

Bekijk de video Slim naar Antwerpen voor werkgevers

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team