SITA vernieuwt NetApp-omgeving

door One magazineKlantenverhalen28/01/2014

SITA vernieuwt NetApp-omgeving

Comments

SITA beheert de applicaties en data voor 3.000 Belgische, Nederlandse en Duitse medewerkers op een nieuwe NetApp-omgeving in haar datacenters in Beerse. Die garandeert de toegang tot bedrijfskritische data en ondersteunt zo de bedrijfszekerheid.

De IT-afdeling van SITA NEWS, welke Duitsland, Nederland en Duitsland omvat, telt 70 medewerkers. Zij staan in voor de ondersteuning van 3.000 gebruikers, verspreid over 150 sites in de drie landen. Ook SITA heeft af te rekenen met sterk stijgende datavolumes in het bedrijf. “De capaciteit van de bestaande SAN-omgeving voldeed niet meer”, zegt ICT HOSTING-manager Bart De Cuyper. “Bovendien liep het onderhoudscontract op korte termijn af. De oplossing had eigenlijk gewoon het einde van haar levensloop bereikt.” SITA hield in eerste instantie haar opslagbehoefte tegen het licht. SITA vroeg aan Belgacom om de situatie op een objectieve manier in te schatten.

“We wilden weten of we alle behoeften konden afdekken in één opslagomgeving”, zegt Bart De Cuyper. Maar dat bleek al snel toch niet de beste optie. “De gebruikers hebben vooral capaciteit nodig voor de opslag van documenten. Het serverpark – gevirtualiseerd met VMware – vraagt in de eerste plaats om performantie.” SITA besliste om beide elementen apart te houden, maar moest tegelijk ook het budget onder controle houden. Bart De Cuyper: “We hadden al ervaring met NetApp en wilden graag verder bouwen op die expertise. NetApp leverde ons doorheen de jaren altijd constante prestaties. Dat wilden we graag zo houden. De opslagomgeving is voor ons echt bedrijfskritisch. Wanneer die omgeving niet beschikbaar is, hebben de medewerkers immers geen toegang tot hun documenten.”

 

Bedrijfszekerheid

Belgacom implementeerde bij SITA een nieuwe NetApp-omgeving. Het gaat om drie SAN-toestellen, verspreid over de twee datacenters van SITA in Beerse. Bart De Cuyper: “Op de eerste site hebben we twee toestellen: één voor de productiedata en één voor back-up. De tweede site fungeert als fail-over en bevat een kopie van de back-up.” Voor NetApp was het alvast geen probleem om die bijzondere opstelling te ondersteunen. Actieve data, fail-over en back-up zijn nu in één omgeving geïntegreerd. “We zijn blij dat we ook de back-up in het geheel konden opnemen. Voorheen werkten we met tapes. Dat was echter een vrij tijdrovende bezigheid. Bovendien konden we er niet altijd op vertrouwen dat we de gemaakte back-up in geval van nood ook echt zouden kunnen gebruiken. De nieuwe oplossing biedt op dat vlak honderd procent zekerheid.”

De actieve productiedata zijn goed voor een volume van 30 TB. De nieuwe NetApp-omgeving is voorzien op een groei van nog eens 70 TB over de komende vijf jaar. “Indien dat nodig zou zijn, kunnen we uiteraard ook makkelijk extra cabinets toevoegen. Over capaciteit hoeven we ons dus absoluut geen zorgen meer te maken.” Dat blijkt ook uit het feit dat SITA de medewerkers geen opslaglimiet oplegt, zelfs niet voor hun postvak. Voor het onderhoud van de oplossing rekent SITA op Belgacom. “Op die manier hebben we naar de SAN-omgeving geen omkijken meer. Essentieel is voor ons eigenlijk alleen dat onze medewerkers toegang hebben tot de bedrijfskritische data. Die bedrijfszekerheid is nu gegarandeerd.”

 

Company profile

SITA is gespecialiseerd in afvalbeheer. De groep behoort tot SUEZ ENVIRONNEMENT. SITA staat in voor de efficiënte en duurzame inzameling en verwerking van afval. De groep biedt oplossingen voor het behoud van grondstoffen en de bescherming van ecosystemen, zowel voor de consument als voor de industrie.

 

Business benefits

De NetApp-omgeving biedt SITA:

  • betrouwbare opslag van bedrijfskritische data voor 3.000 medewerkers, verspreid over België, Nederland en Duitsland
  • capaciteit voor de verwachte datagroei van de komende vijf jaar
  • correcte en snelle back-ups
  • de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit
  • zorgeloos gebruik dankzij een onderhoudscontract met Belgacom

Meer nieuws over:

  • Storage
  • NetApp
  • Vmware
  • Back-up

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons