×
×

Samsung A5 (2017): handig en batterijbesparend

Gepubliceerd op 14/04/2017 in Tech, tips & trics

Samsung A5 (2017): handig en batterijbesparend

De pas vernieuwde Samsung A5 komt qua specificaties zeer dicht in de buurt van Samsungs vlaggenschip, de Galaxy S7 – en dat voor een beduidend lagere prijs.

De nieuwste Samsung A5 (versie 2017) is een prima keuze voor wie hoge eisen stelt aan een nieuwe smartphone, zonder daarvoor echter het bedrag te willen investeren van een vlaggenschip-model. Het toestel is onder andere uitgerust met een  vingerafdruksensor. De gladde, metalen behuizing in combinatie met het stevige Gorilla Glass 4 zorgt voor een stevige uitstraling. Aan de binnenkant zit zowel een snelle processor als voldoende geheugen en 32 GB uitbreidbare opslagruimte. 

De versie 2017 heeft als extra’s ten opzichte van het model van vorig jaar meer geheugen, volledige IP68 stof- en waterbescherming, verbeterde camera’s voor- en achteraan (beide hebben nu een resolutie van maar liefst 16 megapixel!) en een nog iets hogere batterijcapaciteit.

Ook nieuw is het always-on scherm, dat continu de tijd en de meest essentiële info over je toestel toont, waardoor je het minder vaak moet activeren. Ook dat komt de levensduur van de batterij ten goede, en het is handig dat je meteen en zonder drukken toegang hebt tot de klok en informatie rond gemiste oproepen en nieuwe berichten.

Processor: Octa-core 1,6 GHz
Besturingssysteem: Android 6.1
Geheugen: 3 GB RAM, 32 GB opslag
Schermtype: 5,2” Super AMOLED (always-on)
Schermresolutie: 1080 x 1920
Afmetingen: 146 x 71 x 8 mm
Gewicht: 157 g
Verbinding: LTE Cat. 6, WiFi 802.11ac, NFC
Bluetooth: 4.2
Camera: 16 MP met autofocus en LED flash (16 MP front-cam)
Extra: Vingerafdruksensor, GPS, Gorilla Glass 4, USB Type-C connector

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!