Salon des mandataires

Gepubliceerd op 28/01/2015 in Nieuws

Salon des mandataires

De impact van nieuwe technologieën wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Of het gaat om school, privé of professionele redenen: steeds meer mensen hebben een breedband internetaansluiting nodig. Voor een heel aantal bedrijven en mensen is het telecombereik een reden om zich wel of niet in een gemeente te vestigen.

Daarom heeft Proximus voor 2015 een plan klaar om het bereik  in de verschillende gemeenten te vergoten. De Proximus-teams zullen contact opnemen met de technische diensten om de werken zo goed mogelijk voor te bereiden en te plannen, zodat ze tijdig kunnen communiceren met de betrokken inwoners.

Daarenboven spreken de lokale besturen steeds meer over het concept van ‘Smart Cities’ (een duurzame en ‘connected’ stad) om een antwoord te kunnen bieden op de verschillende uitdagingen waarmee de gemeenten en plaatsen geconfronteerd worden (snelle verstedelijking, veroudering van de bevolking, continue zoektocht naar een betere levenskwaliteit, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, ontwikkeling van economische en toeristische activiteiten …).

Proximus wil als betrouwbare, ervaren partner die dicht bij de mensen staat,  de lokale besturen bijstaan bij de technologische uitwerking van hun Smart City-beleid. Dit doet het bedrijf door het aanbieden van ICT-oplossingen die het leven van de inwoners, bedrijven, bezoekers en werknemers verbeteren en zo de stad of gemeente aantrekkelijker maken.

Om de toekomst van de gemeenten voor te bereiden, zal Proximus klaar staan voor alle lokale overheden op het Salon des Mandataires, stand 4D13 (Paleis 4) op 12 en 13 februari in het Parc d’Activités van Wex in Marche-en-Famenne. 

Enkele voorbeelden van innoverende en vooruitstrevende oplossingen die voorgesteld zullen worden op het salon:

  • Personal video: al uw videocommunicatie op eender welk netwerk en apparaat
  • Mobiel betalen voor de parking: APP-parkeren 4411, een ‘open’ vorm van mobiel parkeren die voor iedereen toegankelijk is.
  • Digitale bewonerskaarten: digitaal systeem voor autorisatie, beheer en een meer efficiënte controle; een eenvoudigere controle voor zowel de stad als de houder van de kaart.
  •  RoSi of ‘Roadworks & Sidewalks’ (wegenwerken en trottoirs): een mobiele applicatie voor werken om wegenwerken en diverse openbare werken te consulteren en beheren.

Meer info?

Surf naar www.mandataires.be

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One