Antwerpen: Veilig mobiel werken

Gepubliceerd op 22/03/2019 in Oplossingen & diensten

Antwerpen: Veilig mobiel werken

Een stad als Antwerpen? Die kan niet zonder een goeie dienstverlening. En dus koos Stad Antwerpen voor een efficiëntere, digitale manier van werken. Maar … kan een hacker nu met alle burgergegevens gaan lopen?

In onze startersgids vindt u alles dat u moet weten om een succesvolle en veilige Enterprise mobility-strategie op te bouwen.

Mobiel werken : zijn uw bedrijfsgegevens beveiligd?

Mobieler, zelfstandiger, efficiënter

Meer dan 7000 medewerkers. De stad Antwerpen is een organisatie om ‘u’ tegen te zeggen. En om zo’n massa mensen vlot én veilig mobiel te laten werken … Dat is geen sinecure. En toch is het gelukt: sinds kort heeft elke medewerker van Stad Antwerpen een smartphone in de aanslag.

Handtekeningen zetten, sluikstort melden, checklists gebruiken, belangrijke info oproepen, … Het kan allemaal met zo’n smartphone van ‘t stad. En dat komt ook de burgers ten goede: doordat medewerkers onafhankelijk zijn van tijd en plaats, gaan ze efficiënter en zelfstandiger werken. En zo staan ze de Antwerpenaren beter ten dienste.

“Sorry, mevrouw, al uw gegevens zijn gelekt”

Maar … Hoe beheert u zo’n massa mobiele telefoons? Niet alleen moeten er allerlei apps op elke smartphone staan. Mobiel werken moet ook veilig zijn. Want wat als al die medewerkers zomaar alle gevoelige burgergegevens kunnen inkijken? Of nog erger: als al die gegevens lekken door één gestolen toestel?

7000 smartphones tegelijk in de gaten houden

Gelukkig slaagde de stad Antwerpen erin om alle smartphones te beveiligen. Met MobileIron, geleverd door Proximus en Mobitel. Zo’n Enterprise Mobility Management-tool heeft allerlei voordelen:

  1. U beheert in één oogopslag de antivirussoftware op alle toestellen
  2. U installeert vanop afstand specifieke apps op élke smartphone
  3. U biedt een app store aan met handige, goedgekeurde apps
  4. U beheert interne documenten veilig en vanop afstand

Vlot én veilig! Dankzij MobileIron verliep de ingebruikname van alle Antwerpse smartphones vlekkeloos. Elk toestel was vanaf dag één perfect beveiligd.

Ook met een gerust hart mobiel werken?

Om zonder problemen mobieler te werken, heeft uw organisatie goede strategieën en technologieën nodig. Hoe u daaraan begint? Ten eerste met onze online Test. U begrijpt de uitdagingen van mobiel werken én u ontdekt hoe u uw bedrijfsgegevens beveiligt. Daarna leest u onze startergids wat de volgende stappen zijn voor een succesvolle Enterprise-mobility strategie.

Een andere oplossing: schakel een specialist als Proximus in. Samen met een Proximus Enterprise Partner uit uw buurt begeleiden wij uw organisatie bij de omschakeling naar een mobielere manier van werken. Zo bent u er écht zeker van dat u veilig mobiel werkt.

In onze startersgids vindt u alles dat u moet weten om een succesvolle en veilige Enterprise mobility-strategie op te bouwen.

Mobiel werken : zijn uw bedrijfsgegevens beveiligd?

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team

Blog topics

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!