Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Snelweg voor veilig dataverkeer

Gepubliceerd op 15/03/2016 in Klantenverhalen

Snelweg voor veilig dataverkeer

Een auto huren of verkopen, een onderhoudsbeurt plannen of een herstelling voorzien na een ongeval: dankzij UBench International hoeft de bestuurder zich geen zorgen te maken. De oplossing van het bedrijf brengt alle betrokken partijen samen.

In 2003 lanceerde UBench International een digitaal ecosysteem voor dienstenbedrijven uit de automobielsector. Onder meer automerken, koetswerkbedrijven, leasemaatschappijen, verzekeraars, verzekeringsmakelaars en schade-experten werken er nauw samen om de klant de best mogelijke dienstverlening te bieden, binnen de context van een leasing- of verzekeringscontract. UBench International ondersteunt een vloot van zowat 600.000 wagens. Bij het ecosysteem van het bedrijf zijn meer dan 500 leveranciers aangesloten. “Binnen het concept van UBench International is snelheid en samenwerking essentieel”, zegt CEO Peter Verbraeken. “We nemen alle zorgen van de bestuurder weg via een ‘one-stop-shop’.” Heeft de bestuurder een ongeval, dan zorgt de oplossing van UBench International ervoor dat alle betrokken partijen meteen in actie komen. Zij regelen een vervangwagen en zoeken meteen een oplossing voor het herstel van de beschadigde wagen.

Ontdubbeld op alle niveaus
“Het is onze rol om ervoor te zorgen dat de juiste informatie meteen bij de juiste partners beschikbaar is”, legt Peter Verbraeken uit. “Proximus fungeert daarbij als de facilitator die de digitale informatie draagt en onmiddellijk ter plaatse brengt.” De focus van UBench International ligt op bedrijfszekerheid en veiligheid. “Het digitale ecosysteem draait dag en nacht. Iedereen moet altijd mee zijn in het verhaal, alle data moeten altijd beschikbaar zijn. Bovendien gaat het om confidentiële informatie. De ICTomgeving moet dus niet alleen performant en beschikbaar zijn, maar ook veilig.” Daarom koos UBench International in overleg met Proximus voor redundantie op alle niveaus. De data van het bedrijf zijn gespiegeld opgeslagen in twee datacenters van Proximus. In de datacenters beschikt UBench International over redundant opgestelde servers en storage op basis van Dell-technologie. UBench International werkte daarbij nauw samen met Proximus-partner SpearIT.

Jaarlijkse evaluatie
“Als beginnend bedrijf wilden we ons destijds voluit op onze kernactiviteiten concentreren”, vertelt Peter Verbraeken. “Proximus is van bij de start op een heel flexibele manier meegegroeid. Dat was belangrijk voor ons, omdat we onze klanten vanaf de eerste dag gemoedsrust en zekerheid wilden aanbieden. Dat lukt maar met de steun van een sterke partner.” Ieder jaar vindt een evaluatie plaats, waarbij Proximus en UBench International nagaan of de geboden oplossing de behoeften van de klanten en van de partners uit het ecosysteem voldoende afdekt. Adviesbureau Deloitte nam UBench International op in zijn booster program voor snelgroeiende bedrijven. “We hebben de audit van onze ICT-omgeving met vlag en wimpel doorstaan”, aldus nog Peter Verbraeken. “We blijven onze capaciteit en security verder uitbreiden. Zo willen we in de toekomst inzetten op nog snellere mechanismen voor back-up en recovery.”

Pluspunten
  • Uitbreidbaar in functie van capaciteit en performantie
  • Redundante data-opslag
  • Veilige ICT-omgeving op basis van Dell-technologie
  • Focus op kernactiviteiten
  • Gemoedsrust dankzij betrouwbaarheid
Over UBench International

UBench International biedt oplossingen voor geïntegreerd vlootbeheer. De diensten zijn onder meer gericht op schadebeheer, onderhoud en herstellingen, tijdelijke verhuur en verkoop. UBench International is gevestigd in Turnhout en telt een twintigtal medewerkers.

Peter Verbraeken is burgerlijk ingenieur sterkstroom. Hij werkte onder meer bij Fabricom GDF Suez en SGS Belgium. Via de verzekeringswereld kwam hij in contact met vlootbeheer. In 2003 richtte hij UBench International op.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!