Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Meer tevredenheid bij openbare werken dankzij Rosi en Synductis

Gepubliceerd op 03/06/2015 in Tech, tips & trics

Meer tevredenheid bij openbare werken dankzij Rosi en Synductis

Met de mobiele werftoepassing ‘My City App’ en de recente samenwerking met Synductis wil Proximus de hinder bij openbare werken zoveel mogelijk beperken.

Jaarlijks bevraagt Proximus de steden en gemeenten over hoe ze openbare werken en de dagelijkse samenwerking met Proximus hierrond ervaren. Sinds de eerste bevraging in oktober 2011 is er een toename van de klantentevredenheid van 66% naar 84% in 2014. Didier Audoor, verantwoordelijk voor outside production plants bij Proximus, staat in voor de infrastructuurwerken voor vaste en mobiele telefonie. Hij zorgt voor de operationele rapportering, alle processen en de relaties met steden en gemeenten. “Na de eerste enquête in 2011 hebben we het programma “RoSi” (Roadworks & Sidewalks) opgestart en meteen een aantal veranderingen doorgevoerd. We sleutelden aan de kwaliteit van de herbestrating. Vandaag werken we met slechts twee aannemers per gebied. Een aannemer die kwaliteit levert, krijgt een gegarandeerd werkvolume.”

Alle werven in één beheertoepassing

“We wilden ook een betere communicatie met de lokale besturen om ze altijd op de hoogte te houden van waar er werken op hun grondgebied worden uitgevoerd. We willen in 2015 daarom “My City App” lanceren. Steden en gemeenten zullen kunnen gebruikmaken van een tablet en een beheertoepassing. Daarmee kunnen ze alle Proximus-werven binnen het grondgebied van hun stad of gemeente raadplegen. Ze kunnen informatie opvragen over de historiek, de status en de locatie. Via een overlay op Google Maps worden de werken duidelijk weergegeven op een kaart. Er is ook een module die het beheer van eigen werven mogelijk maakt. Dankzij het mobiele karkater van de oplossing kunnen lokale besturen een compleet werfdossier raadplegen waar en wanneer ze willen”, stelt Didier.

Coördinatie door één team

In 2012 werd een samenwerkingsverband tussen verschillende nutsmaatschappijen opgericht onder de naam Synductis. Hun ambitie: de overlast voor lokale besturen en burgers beperken via een gezamenlijke aanpak en een betere coördinatie van lokale werven. Tot vorig jaar was Proximus waarnemende partij, eind januari 2015 volgde de officiële toetreding tot Synductis. Ook hier leidt Didier Audoor de operationele processen van Proximus: “We kunnen onze werken nu afstemmen op de langetermijnplanning van de andere deelnemende nutsbedrijven. Het grote voordeel is dat alle partijen slechts één gesprekspartner hebben en dat de kosten dalen. In de toekomst willen we dit nog uitbreiden. Zo moeten op termijn alle nutsvoorzieningen voor een nieuwbouw, inclusief telefonie, internet en televisie, op dezelfde dag worden geïnstalleerd. Een win-winsituatie voor alle betrokkenen.”

Didier Audoor is sinds 1 juni 1990 actief bij Proximus. De voorbije vier jaar als Domain Manager. Hij werkt binnen de outside production plants, m.a.w. infrastructuurwerken voor vaste en mobiele telefonie. Hij zorgt voor de operationele rapportering, alle processen en de relaties met steden en gemeenten.

Wilt u ook minder hinder voor uw burgers en een betere werfopvolging?

Ga naar www.proximus.be/engagepacks voor meer info over de toepassing “My City App” of neem contact op met uw accountmanager.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!