Hulpdiensten vertrouwen op 4G van Proximus

Gepubliceerd op 06/11/2018 in Klantenverhalen

Hulpdiensten vertrouwen op 4G van Proximus

Het gebruik van drones is aan een opmars bezig. De komende jaren zullen ze ingezet worden in verschillende sectoren. Vandaag worden drones al ingezet ter ondersteuning van onze hulpdiensten. Tersec heeft er al jaren ervaring mee.

“Wij zorgen ervoor dat de mensen die het commando voeren in real time de camerabeelden van de drone ter plaatse ontvangen. Zo kunnen zij altijd een accurate beslissing nemen op basis van de real time gegevens. Daarom is een goed mobiel netwerk heel belangrijk voor ons. Door de jaren heen hebben we vastgesteld dat het 4G-net van Proximus zeer betrouwbaar is, ook in moeilijke omstandigheden”, zegt Tom De Jaeger, CEO bij Tersec.

Ontdek in de video hoe drones een verlengstuk voor helikopters kunnen zijn.

In moeilijke omstandigheden kunnen enkel drones ingezet worden. “Het is snel inzetbaar, ’t is een stuk goedkoper. ’t Is ook met een ecologische knipoog want drones zijn veel milieuvriendelijker. Wijzelf zijn voornamelijk een opleidingscentrum. In België ben je verplicht om een opleiding te volgen en wij geven die opleidingen, om mensen te leren vliegen met een drone, een beetje zoals een rijschool”, aldus Elwin Van Herck, CEO bij Noordzee Drones.

Wij zorgen ervoor dat de mensen die het commando voeren in real time de camerabeelden van de drone ter plaatse ontvangen. Zo kunnen zij altijd een accurate beslissing nemen op basis van de real time gegevens.

Tom De Jaeger, CEO bij Tersec

Proximus-klanten ervaren de beste livestreams

Livestreamen met drones, Facetimen met uw iPhone of videogesprekken doen met uw mobiel toestel, dit gaat het best voor klanten van Proximus. Zo bleek uit recente metingen van het onderzoeksbureau OpenSignal. Proximus 4G biedt op basis van deze metingen de hoogste uploadsnelheid en snelste reactietijden. Vaak worden deze kwaliteitsparameters nog onderbelicht maar ze zijn uiterst belangrijk voor sterk groeiende mobiel internettoepassingen zoals videogesprekken en livestreaming.

Tersec ontwikkelt en integreert systemen voor politie- en hulpdiensten. Ze maken de camerabeelden en GPS-coördinaten van de drones in real time beschikbaar. Zo kunnen onze hulpdiensten moeilijke situaties meteen opvolgen, van om het even waar.

Kom alles te weten over de voordelen van mobiele internettoepassingen.

Download brochure mobiel internet

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One

Blog topics