Zo kiest u de juiste cloud: drie vragen, drie antwoorden

Gepubliceerd op 03/02/2020 in Inspireren

Zo kiest u de juiste cloud: drie vragen, drie antwoorden

De juiste oplossing voor uw onderneming vraagt een nauwgezette afweging tussen kosten en baten, en tussen private, publieke en hybride cloud. U neemt de correcte beslissing aan de hand van de antwoorden op drie pertinente vragen.

Uiteraard wilt u graag zo veel mogelijk voordeel halen uit wat de cloud vandaag te bieden heeft. Alleen heeft een onderneming niet altijd het budget, de medewerkers en de expertise die nodig zijn om een cloudomgeving correct op te zetten en te beheren. Wilt u weten welke type cloud en cloudprovider het best bij uw behoeften passen, dan moet u eerst drie cruciale vragen beantwoorden.

Hoe maakt u een succes van uw cloudstrategie?

Ontdek hoe

Wat wilt u bereiken?

Investeren in technologie zonder hierover concreet na te denken heeft weinig zin. De stap naar de cloud is maar nuttig wanneer dat voor uw bedrijf een concreet vraagstuk oplost. Wat wilt u via de cloud bereiken en wat verwacht u van de oplossingen die u daarbij moeten helpen?

Wilt u besparen?

De zoektocht naar lagere kosten is vaak een belangrijke drijfveer voor de stap richting cloud. Daarom is het belangrijk dat u de kosten van de cloudoplossing – zowel op korte als op lange termijn – nauwkeurig in kaart brengt. De cloud biedt op het eerste gezicht niet altijd de goedkoopste oplossing. Staar u echter niet blind op wat de cloud kost. Denk ook aan wat u ermee bespaart. Zo vermindert de stap naar de cloud de uitgaven voor het beheer van uw on-premise IT-infrastructuur.

Hoe vlot kunt u naar de cloud overstappen?

De ene cloud is de andere niet. Een bedrijf kiest vandaag almaar vaker voor een hybride oplossing (on-premise infrastructuur in combinatie met de publieke cloud) of voor multicloud, gebaseerd op de bundeling van oplossingen van verschillende aanbieders. Controleer vooraf goed of uw cloudprovider dat type oplossingen terdege kan ondersteunen. Sommige providers werken maar met één partner voor de publieke cloud, terwijl andere u kunnen helpen met het beheer van verschillende cloudspelers.

Proximus biedt oplossingen voor zowel private, hosted als publieke cloud en kan u helpen de correcte afweging te maken, op maat van uw behoeften. Iedere migratie naar de cloud is anders en lang niet ieder bedrijf beschikt over de mensen en de ervaring om een optimale cloudstrategie uit te bouwen. Net dan kan een ervaren partner als Proximus het verschil maken.

Meer weten over de hyperconnected infrastructure en de sleutelrol voor de cloud?

Download gratis het e-book

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts

Blog topics