Controle over uw winkeltoegang dankzij Entrance Monitoring

Gepubliceerd op 03/08/2020 in Oplossingen & diensten

Controle over uw winkeltoegang dankzij Entrance Monitoring

De blijvende coronamaatregelen zorgen voor een andere winkelervaring. Om de regels rond sociale afstand te kunnen respecteren, is toegangscontrole van groot belang. Entrance Monitoring beheert de toegangscontrole en geeft waardevolle inzichten.

“De oplossing Entrance Monitoring telt het aantal klanten in de winkel automatisch”, zegt Thierry Depré, Solutions Sales bij Proximus. Een multidirectionele sensor aan de in- of uitgang van de winkel telt de personen die binnenkomen en buitengaan. Voor de installatie van de sensoren is geen bekabeling nodig. De datacommunicatie verloopt via het LoRa-netwerk en wordt weergegeven op een display aan de ingang van de winkel.

Lees hoe technologie en digitale transformatie u kunnen helpen om 'phygital' te worden.

Ontdek meer retailoplossingen

Zicht op de drukte

“Op een display zien de bezoekers hoeveel personen er in de winkel aanwezig zijn”, zegt Stijn Bogaerts, Solution Manager bij Proximus. “Sommige winkels kiezen voor een kleurencode en werken met groen, oranje of rood om een overzicht te geven van de drukke periodes van de voorbije week. Op die manier ziet de klant meteen hoe druk het is op welk moment van de dag of de week.” Als extra optie is het zelfs mogelijk te analyseren hoe lang een gemiddeld winkelbezoek duurt. Dat gebeurt op basis van wifi-sensoren.

“Is de winkel volzet, dan kan ons systeem dat signaleren en zelfs vrij nauwkeurig inschatten hoe lang het duurt tot er iemand klaar is met shoppen – en er een volgende klant in de winkel binnen mag”, zegt Stijn. Ook dat is info die de winkelier via het display bij de ingang kan aanbieden, naast een overzicht van de kalmere winkelmomenten en andere specifieke informatie.

Onder meer Decathlon en het Brusselse winkelcentrum Basilix gebruiken de toepassing om klanten te informeren over de bezetting van de winkelruimte. “Het is een makkelijke toepassing om de klanten richtlijnen te geven en te helpen de sociale afstand te bewaren”, zegt Thierry.

Gekoppeld met andere toepassingen

Winkels die Entrance Monitoring gebruiken, kunnen hun toegangsbeheer efficiënter organiseren. “De manager krijgt dan, bijvoorbeeld via sms, een waarschuwing wanneer een bepaalde bezettingsgraad bijna is bereikt – of wordt overschreden”, legt Stijn uit. “Evengoed kunnen we een sensor voorzien bij de alcoholgeldispenser, zodat er een waarschuwing komt wanneer er extra alcoholgel nodig is.” Door Entrance Monitoring te linken met het Smart Monitoring platform voor gebouwen, kan een winkel bijvoorbeeld ook automatisch de intensiteit van de ventilatie afstemmen op het aantal aanwezige bezoekers, of andere acties koppelen, zoals product finding met behulp van Electronic Shelf Labeling, marketinganalyse of digital signage.

Bent u al op de hoogte van de laatste retailtrends? Nieuwe technologieën en opportuniteiten zijn gebundeld in het e-book ‘Future of retail’.

Download het e-book

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts

Blog topics

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!