Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Betrouwbaar netwerk

Gepubliceerd op 10/03/2016 in Oplossingen & diensten

Betrouwbaar netwerk

Stelt u zich voor dat u een sms verstuurt en dat die pas een dag later aankomt: dat zou niemand aanvaarden. Even ondenkbaar is het voor klanten dat ze uw callcenter niet zouden kunnen bereiken of voor burgers dat ze geen toegang krijgen tot een online overheidsdienst omdat het netwerk platligt.

We leven in een realtime economie en dat betekent dat het netwerk altijd beschikbaar moet zijn. Mensen verwachten namelijk dat ze altijd een verbinding kunnen maken met elkaar, met overheidsorganisaties en met bedrijven. Door de online wereld kunnen mensen op elk moment vinden wat ze zoeken. Die mogelijkheid legt ook een grote druk op organisaties: u moet er absoluut voor zorgen dat u via meerdere kanalen bereikbaar bent. Dankzij het internet kunt u uw dienstverlening ook dag en nacht laten draaien. Dat is ook nodig, zeker voor commerciële organisaties, want de consument is veeleisend en uw concurrentie is slechts een muisklik van hen verwijderd.

Virtueel is echt
Zo’n twintig jaar geleden noemden we het internet nog de ‘virtuele wereld’, een wereld die volledig losstond van de fysieke wereld. Vandaag is het internet minstens een aanvulling op de fysieke wereld en volgens sommigen vervangt het die zelfs. Bedenk maar hoeveel tijd u online spendeert en hoezeer alles stilaan ‘connected’ wordt. Slaapt u ook met de smartphone op uw nachtkastje, ook al raden gezondheidsgoeroes dat af? Voor bedrijven en overheden betekent dat in ieder geval dat ze hun goederen en op een betrouwbaar netwerk. De verbinding moet dus altijd beschikbaar zijn. Dat is echter niet genoeg. Een betrouwbaar netwerk is niet alleen voortdurend beschikbaar, het moet ook voldoende capaciteit leveren en het moet bovendien – in elke situatie – informatie versluizen zonder enige vertraging. Daarom investeert Proximus voortdurend in de versterking van netwerken en datacenters, onder meer door de capaciteit te vergroten en door te investeren in de nieuwste technologieën en diensten zoals managed services. Op die manier kunnen de gebruikers helemaal gerust zijn en blijft de technologie achter de schermen altijd draaien. diensten zowel in de fysieke wereld als online moeten aanbieden. Niemand wil immers een klant verliezen of een burger teleurstellen.

De technologie achter de schermen
Achter al die mogelijkheden – die voor uw doelpubliek zo vanzelfsprekend zijn – schuilen allerlei technologische voorwaarden: connectiviteit, communicatiestandaarden, software, mobiele toestellen, apps, … en al die voorzieningen moeten voortdurend beschikbaar zijn. Een crash was in de beginjaren van ICT nog heel gewoon maar is nu onaanvaardbaar. Hoe meer u gewend bent aan de permanente online mogelijkheden, hoe logischer u vindt dat die steeds aanwezig zijn. Iemand moet dus achter de schermen alles draaiende houden. Die ‘iemand’ wil Proximus zijn als leverancier van communicatie- infrastructuur, cloudapplicaties en datacentervoorzieningen. Op alle vlakken verzekert Proximus een dienstverlening met maximale betrouwbaarheid. Het doel daarbij is een optimale ervaring voor uw doelpubliek.

Beschikbaarheid is niet genoeg
In de realtime economie valt alles stil wanneer het netwerk het laat afweten. Werken, spelen, entertainen, communiceren, kopen, informeren, … alles steunt op een betrouwbaar netwerk. De verbinding moet dus altijd beschikbaar zijn. Dat is echter niet genoeg. Een betrouwbaar netwerk is niet alleen voortdurend beschikbaar, het moet ook voldoende capaciteit leveren en het moet bovendien – in elke situatie – informatie versluizen zonder enige vertraging. Daarom investeert Proximus voortdurend in de versterking van netwerken en datacenters, onder meer door de capaciteit te vergroten en door te investeren in de nieuwste technologieën en diensten zoals managed services. Op die manier kunnen de gebruikers helemaal gerust zijn en blijft de technologie achter de schermen altijd draaien.

Pluspunten
  • Los de verwachtingen van uw klanten in
  • Focus op uw kernactiviteiten
  • Permanente beschikbaarheid
  • Ruime capaciteit en hoge snelheid

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!