×
×

Slimme reis-apps voor ondernemers

door PerspectiveOndernemen11/07/2017

Slimme reis-apps voor ondernemers
Nu u in heel Europa mobiel kunt surfen voor hetzelfde tarief als thuis, bewijzen mobiele reis-apps pas echt hun nut. We doken daarom in de verschillende app stores en kwamen weer boven met de nuttigste apps voor uw volgende zakentrip.

Prettige reis!

Als u regelmatig op zakenreis gaat, wilt u vooral dat alles vlot verloopt zodat u tijdig op uw afspraak kunt verschijnen. En daar zijn deze apps bijzonder goed in.

Moovit

Moovit noemt zichzelf de ‘n° 1 public transport app’, en met reden: deze app maakt u bliksemsnel wegwijs in het openbaar vervoer van meer dan 1.200 steden. Zo verschijnt u nooit meer te laat op een afspraak.

Hipmunk

Moet u onverwacht een hotel of vlucht boeken in of naar het buitenland? Hipmunk toont u in één oogopslag alle vluchten en hotels die u vandaag nog kunt boeken, vaak voor een erg interessant last-minutetarief.

Aan het werk

Niet alle zakenreizen zijn snoepreisjes, er moet ook gewerkt worden. Gelukkig boosten deze apps uw efficiëntie, zodat u meer tijd overhoudt om te genieten.

PandaDoc

Met PandaDoc kunt u voortaan ook onderweg documenten ondertekenen of goedkeuren. Bovendien werkt het in twee richtingen: ook uw klanten kunnen uw documenten met elektronische beveiliging ondertekenen vanop elke computer of elk mobiel toestel.

Sticky Password

Wanneer u onderweg werkt, is het belangrijk dat uw gegevens te allen tijde beveiligd blijven. Wachtwoordmanagers zoals Sticky Password helpen u om al uw wachtwoorden eenvoudig te beheren en te beschermen in plaats van overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken.

Meer dan werken alleen

Douanebeambten die u nog altijd vragen of u voor ‘business or pleasure’ komt, hebben er niets van begrepen. Met deze apps combineert u beide!

Google Trips

Google Trips bewaart niet alleen uw vluchten hotelreserveringen, maar leidt u ook door de bezienswaardigheden van meer dan 200 steden, inclusief duidelijke wegbeschrijvingen. En mocht u onderweg dan toch eens zonder internet vallen, dan gebruikt u de app gewoon offline.

AroundMe

Niets zo erg als honger hebben in een onbekende stad. Gelukkig toont de app AroundMe u alle restaurants in de onmiddellijke nabijheid. En ook de bankautomaten, koffiebars, bioscopen, apotheken … Wie een Apple Watch heeft, leest alle info bovendien handig op zijn of haar pols.

In geval van nood

We hopen uiteraard dat het u nooit overkomt, maar mocht u ooit een ramp of aanslag meemaken, dan hebt u deze apps best al klaarstaan.

ICE

In Case of Emergency (ICE)-fiches bevatten al uw vitale medische en contactgegevens voor noodhulpverleners. Apps als ICE Standard (iOS) of ICE: In Case of Emergency (Android) plaatsen uw gegevens in het lockscreen van uw smartphone, zodat hulpverleners de kaart kunnen raadplegen zonder uw smartphone te deblokkeren.

I am OK

Met de ‘I am OK’-app van Proximus kunt u met één tik op uw smartphone een geruststellend berichtje met uw locatie naar Facebook en Twitter sturen. Personen die u op voorhand hebt geselecteerd, krijgen bovendien een sms.

Blijf op de hoogte

Ook onderweg wilt u graag op de hoogte blijven van wat er op het thuisfront gebeurt, zowel professioneel als privé. Met deze apps lijkt het wel of u niet bent weggeweest.

Meeting services

Geen app, maar wel dé tool bij uitstek om vanop afstand met elkaar in contact te treden via audio-, web- en videoconferenties. Wordt ondersteund door heel veel toestellen: smartphone, pc en mac. Bovendien werkt de dienst met een pay-as-you-use systeem.

Blendle

Met Blendle hebt u altijd en overal toegang tot meer dan 120 kranten en tijdschriften, waaronder ook heel wat Belgische media. U betaalt enkel voor het artikel dat u hebt gelezen. Was het niet wat u ervan verwachtte? Dan krijgt u uw geld gewoon terug.

Roam Like at Home

Sinds 15 juni kunt u overal in Europa (uitgezonderd Zwitserland) mobiel bellen, sms’en en surfen met uw nationale Proximus-tariefplan aan dezelfde prijs als in België. U hoeft u dus niet langer zorgen te maken over uw communicatiekosten eens u de grens hebt overgestoken, maar surft en belt gewoon verder op uw nationale bundel. Hebt u een reis gepland buiten Europa of naar Zwitserland? Let er dan op dat u tijdig de gepaste roaming-optie activeert. Met de optie Travel Passport Top blijft u verbonden in o.a. Zwitserland, Rusland, Turkije, de VS en Marokko.

Meer info

Ontdek alles over de nieuwe Europese Roam Like at Home-regelgeving op onze Roamingopties pagina

Meer nieuws over:

  • Apps
  • Roaming

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons