Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Slimme reis-apps voor ondernemers

Gepubliceerd op 11/07/2017 in Innoveren

Slimme reis-apps voor ondernemers

Nu u in heel Europa mobiel kunt surfen voor hetzelfde tarief als thuis, bewijzen mobiele reis-apps pas echt hun nut. We doken daarom in de verschillende app stores en kwamen weer boven met de nuttigste apps voor uw volgende zakentrip.

Prettige reis!

Als u regelmatig op zakenreis gaat, wilt u vooral dat alles vlot verloopt zodat u tijdig op uw afspraak kunt verschijnen. En daar zijn deze apps bijzonder goed in.

Moovit

Moovit noemt zichzelf de ‘n° 1 public transport app’, en met reden: deze app maakt u bliksemsnel wegwijs in het openbaar vervoer van meer dan 1.200 steden. Zo verschijnt u nooit meer te laat op een afspraak.

Hipmunk

Moet u onverwacht een hotel of vlucht boeken in of naar het buitenland? Hipmunk toont u in één oogopslag alle vluchten en hotels die u vandaag nog kunt boeken, vaak voor een erg interessant last-minutetarief.

Aan het werk

Niet alle zakenreizen zijn snoepreisjes, er moet ook gewerkt worden. Gelukkig boosten deze apps uw efficiëntie, zodat u meer tijd overhoudt om te genieten.

PandaDoc

Met PandaDoc kunt u voortaan ook onderweg documenten ondertekenen of goedkeuren. Bovendien werkt het in twee richtingen: ook uw klanten kunnen uw documenten met elektronische beveiliging ondertekenen vanop elke computer of elk mobiel toestel.

Sticky Password

Wanneer u onderweg werkt, is het belangrijk dat uw gegevens te allen tijde beveiligd blijven. Wachtwoordmanagers zoals Sticky Password helpen u om al uw wachtwoorden eenvoudig te beheren en te beschermen in plaats van overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken.

Meer dan werken alleen

Douanebeambten die u nog altijd vragen of u voor ‘business or pleasure’ komt, hebben er niets van begrepen. Met deze apps combineert u beide!

Google Trips

Google Trips bewaart niet alleen uw vluchten hotelreserveringen, maar leidt u ook door de bezienswaardigheden van meer dan 200 steden, inclusief duidelijke wegbeschrijvingen. En mocht u onderweg dan toch eens zonder internet vallen, dan gebruikt u de app gewoon offline.

AroundMe

Niets zo erg als honger hebben in een onbekende stad. Gelukkig toont de app AroundMe u alle restaurants in de onmiddellijke nabijheid. En ook de bankautomaten, koffiebars, bioscopen, apotheken … Wie een Apple Watch heeft, leest alle info bovendien handig op zijn of haar pols.

In geval van nood

We hopen uiteraard dat het u nooit overkomt, maar mocht u ooit een ramp of aanslag meemaken, dan hebt u deze apps best al klaarstaan.

ICE

In Case of Emergency (ICE)-fiches bevatten al uw vitale medische en contactgegevens voor noodhulpverleners. Apps als ICE Standard (iOS) of ICE: In Case of Emergency (Android) plaatsen uw gegevens in het lockscreen van uw smartphone, zodat hulpverleners de kaart kunnen raadplegen zonder uw smartphone te deblokkeren.

I am OK

Met de ‘I am OK’-app van Proximus kunt u met één tik op uw smartphone een geruststellend berichtje met uw locatie naar Facebook en Twitter sturen. Personen die u op voorhand hebt geselecteerd, krijgen bovendien een sms.

Blijf op de hoogte

Ook onderweg wilt u graag op de hoogte blijven van wat er op het thuisfront gebeurt, zowel professioneel als privé. Met deze apps lijkt het wel of u niet bent weggeweest.

Meeting services

Geen app, maar wel dé tool bij uitstek om vanop afstand met elkaar in contact te treden via audio-, web- en videoconferenties. Wordt ondersteund door heel veel toestellen: smartphone, pc en mac. Bovendien werkt de dienst met een pay-as-you-use systeem.

Blendle

Met Blendle hebt u altijd en overal toegang tot meer dan 120 kranten en tijdschriften, waaronder ook heel wat Belgische media. U betaalt enkel voor het artikel dat u hebt gelezen. Was het niet wat u ervan verwachtte? Dan krijgt u uw geld gewoon terug.

Roam Like at Home

Sinds 15 juni kunt u overal in Europa (uitgezonderd Zwitserland) mobiel bellen, sms’en en surfen met uw nationale Proximus-tariefplan aan dezelfde prijs als in België. U hoeft u dus niet langer zorgen te maken over uw communicatiekosten eens u de grens hebt overgestoken, maar surft en belt gewoon verder op uw nationale bundel. Hebt u een reis gepland buiten Europa of naar Zwitserland? Let er dan op dat u tijdig de gepaste roaming-optie activeert. Met de optie Travel Passport Top blijft u verbonden in o.a. Zwitserland, Rusland, Turkije, de VS en Marokko.

Meer info

Ontdek alles over de nieuwe Europese Roam Like at Home-regelgeving op onze Roamingopties pagina

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!