Voor u gelezen: Badass, Making Users Awesome

Gepubliceerd op 14/06/2015 in Inspireren

Voor u gelezen: Badass, Making Users Awesome

Het is niet het product dat zichzelf verkoopt, het is de gebruiker die er een succes van maakt.

Eén bedrijf gaat failliet en een sectorgenoot groeit uit tot een miljardenonderneming. Hoe komt dat? Niet omdat de producten van het succesbedrijf zoveel beter zijn, maar omdat ze erin slagen iets te betekenen voor de gebruikers. Zij beseffen dat het niet is wat ze maken dat hun succes bepaalt, maar wat de gebruikers er mee doen. Nog te veel bedrijven gaan ervanuit dat alles draait om hun producten, terwijl consumenten iets willen wat hun leven beter, gemakkelijker of plezieriger maakt. Dat is het enige wat hen interesseert. Word of Mouth wordt Word of Obvious: gebruikers die zo’n sterk werk maken met hun product, bv. een fotocamera, dat ze er zelfs niet over hoeven te spreken: de foto’s vertellen zelf het verhaal.

Waarover gaat het?
Waarom is het ene product een succes en het andere, met dezelfde prijs, promotie en kwaliteit, niet? Het antwoord ligt niet bij het product, bij het bedrijf of bij het merk, maar bij zijn gebruikers. Het is de beleving, de context van een product die telt, niet het product zelf. Wanneer iemand een nieuwe camera wil kopen, maakt het hem op zich niet uit welke camera dat is. Zolang hij er maar geweldige foto’s mee kan maken.

Waarom moet u dit lezen?
In een vederlichte maar heldere stijl en met tientallen foto’s en infografieken laat de auteur zien hoe u van gewone gebruikers badassgebruikers maakt. Het boek is een snelcursus in het creëren van de ideale context om uw klanten een positieve ervaring te schenken.

 

Kathy Sierra is een Amerikaanse schrijfster en programmeur die al vijftien jaar publiceert over ondernemen, gebruikerservaringen en klantenloyauteit. Ze was betrokken bij de productie van diverse videogames, schreef educatieve software en gaf opleidingen over programmeertechnieken. Samen met haar man Bert Bates is ze de auteur van de Head First-reeks over technische computeronderwerpen.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One