Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

“Is je kennis niet up-to-date, dan ben je verloren”

Gepubliceerd op 29/11/2016 in Nieuws

“Is je kennis niet up-to-date, dan ben je verloren”

De Cyber Security Convention van Proximus bracht inzicht in nieuwe bedreigingen én oplossingen. Tegelijk groeit de conventie meer en meer uit tot een ontmoetingsplaats voor security-specialisten.

“Een evenement als de Cyber Security Convention geeft een goede samenvatting van wat er vandaag speelt in onze sector”, zegt Gunther Penne, CISO bij Keytrade Bank. “Als bank hebben we uiteraard veel aandacht voor de bescherming van data en van de privacy van onze klanten. Nieuwe regelgeving – zoals GDPR – heeft daar een impact op”. Daar is de bank zich intussen op aan het voorbereiden. “Nieuwe regelgeving zorgt voor nieuwe policies”, zegt Samuel Dumont, security engineer bij Keytrade Bank, “die we in de praktijk brengen via concrete toepassingen en oplossingen. Op de Cyber Security Convention hoop ik heel wat nieuwe producten te ontdekken.”

“Bij ICT-security vormt risico altijd het uitgangspunt”, zegt Jan Berg van Toyota Tsusho Europe, de handelspoot van de Toyota groep. “Ik kom op de Cyber Security Convention bijleren over hoe andere bedrijven de balans vinden tussen security en het comfort van de eindgebruiker. Je kunt een toepassing helemaal dicht timmeren, zodat ze heel veilig is, maar niet meer bruikbaar. Het gaat om het evenwicht. Het is boeiend te zien hoe Proximus zo’n grootschalig evenement rond security organiseert. Is het eigenlijk niet de taak van de overheid om de bedrijfswereld informatie te verstrekken over de nood aan ICT-security?”

Een goede vraag, zeker wanneer blijkt dat ook diverse overheidsdiensten zich op het evenement komen informeren. “Ik volg straks de workshop rond de General Data Protection Regulation”, zegt Fabrice Leysens, Business Process Analyst bij Fedict. “Ik wil vooral bijleren over het nieuwe wettelijke kader waarin bedrijven straks moeten werken. In de wereld van de security is het heel belangrijk om voortdurend je kennis bij te werken. Dat is ook de reden waarom ik hier vandaag ben: op de hoogte blijven van nieuwe trends en nieuwe technologie, maar ook ideeën uitwisselen met collega’s om zo mijn kennis op niveau te houden.”

“Ik ben aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van de presentaties en workshops”, zegt een beveiligingsspecialist van een Europese instelling die alleen anoniem kan getuigen. “Zowel de aard van de cybercriminaliteit als de gebruikte technologieën veranderen heel snel. Daarom is het belangrijk om je kennis voortdurend te updaten. De Advanced Persistent Threats vragen vandaag extra aandacht. Maar het blijft moeilijk om er als organisatie op te anticiperen, net omdat je niet weet wat er op je afkomt.”

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!