×
×

Q+A

Gepubliceerd op 13/06/2015 in Inspireren

Q+A

Koen Tacq is een teambuilder die zijn medewerkers zelfstandig beslissingen laat nemen. Als er fouten gemaakt worden, moeten die gewoon zo snel mogelijk gecorrigeerd worden. Om los te koppelen gaat hij lopen, fietsen of skiën. Reizen is zijn grootste passie.

Loopbaan
Koen Tacq kwam in 1995 bij Tele Atlas terecht. Hij vormde de bescheiden Gentse ICT-omgeving op vijf jaar tijd mee om tot een state-ofthe- art operationele internationale infrastructuur met locaties in Europa, de VS en India. In 2002 stapte hij over naar Tenneco Automotive. Voor hij in oktober 2013 CIO werd bij Wolters Kluwer Belgium, was hij zeven jaar Infrastructure Services Manager bij Vandemoortele.

Bedrijf
Wolters Kluwer Belgium biedt gespecialiseerde vakinformatie en technologische oplossingen aan. Financiële dienstenbedrijven kunnen ook een beroep doen op Wolters Kluwer Financial Services voor risk-, compliance- en auditoplossingen.

Werknemers
Wolters Kluwer, met hoofdzetel in het Nederlandse Alphen aan den Rijn, is actief in meer dan 40 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië-Pacific en Latijns-Amerika en telt 19.000 medewerkers wereldwijd. Bij de Belgische vestigingen werken meer dan 600 mensen. Het interne ICT-team van Koen Tacq telt 40 medewerkers.

1. Wat is uw grootste professionele verwezenlijking?
Het opstarten van de offshore ICT-facilities in India voor Tele Atlas. Ik ben daarheen vertrokken met het visitekaartje van een plaatselijke architect en de gegevens van het perceel waar het nieuwe kantoor zou komen. Iets meer dan een jaar later waren er twintig professionals aan het werk. Dat zouden er snel enkele honderden worden. Tele Atlas was een pionier in het uitbrengen van digitale kaarten en werd intussen overgenomen door TomTom.

2. Naast wie zou u graag eens in het vliegtuig zitten en wat zou u hem of haar willen vragen?
Naast een Tom Waes-type maar het hoeft helemaal geen bekend persoon te zijn. Naast een wereldreiziger die met passie zijn ervaring wil delen over de mooiste plekjes in de wereld. Ik ben gepassioneerd door geschiedenis, cultuur en hoe de maatschappij her en der functioneert.

3. U kunt geen dag zonder…?
Ik kan niet zonder slaap en niet zonder cappuccino. Ik haat het om ’s morgens op te staan en dankzij een cappuccino lukt het iedere keer wonderwel.

 4. Hoe zou u uw job zelf omschrijven?
Mijn job bestaat er vooral in om een goed team samen te stellen. Het is zoals met Lego spelen. Je moet voldoende blokjes hebben, maar die moeten ook goed in elkaar passen.

 5. Wat deed u als u deze job niet deed?
Dan stond ik waarschijnlijk in de keuken van mijn eigen restaurant. Ik zou niet kiezen voor een specifieke keuken, maar afwisselen. Ik zou het wel jammer vinden dat ik dan zelf niet zo vaak meer op reis kan.

6. Wat is voor u de belangrijkste nieuwigheid van de voorbije 20 jaar?
Het concept van de digitale kaart. Dat heeft de manier waarop we de weg vinden en elkaar kunnen lokaliseren radicaal veranderd. Nu heeft bijna iedereen altijd een navigatiesysteem op zak. We gaan ermee lopen, fietsen, skiën… intussen heeft ook bijna iedere wagen er een.

7. Wat zou u zelf willen uitvinden om uw dagelijkse leven makkelijker te maken?
Een tool om mijn gedachten gestructureerd te noteren.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!