Push-to-Talk: alert communiceren in noodsituaties

Gepubliceerd op 28/03/2017 in Oplossingen & diensten

Push-to-Talk: alert communiceren in noodsituaties

Hulpverleners, coördinatoren ... in nood moeten ze snel bereikbaar zijn. Ook uw medewerkers die bij problemen in uw bedrijf een coördinatierol opnemen. 3 redenen waarom ze via Push-to-talk efficiënter kunnen communiceren dan via de klassieke oproepen.

 1. Meteen betrokken in het groepsgesprek

  Met de app Push-to-Talk combineert u de functies van een walkietalkie en een gsm in één toestel. U hoeft enkel de app te installeren. Het voordeel tegenover een gewone oproep is dat dit veel sneller werkt. U hoeft niet eerst een nummer te selecteren in uw contacten om vervolgens een gesprek tot stand te brengen. 

  In deze app werkt u met een vooraf geselecteerde gespreksgroep. Als u hen wil bereiken, hoeft u slechts één keer op een knop te drukken, of uw scherm aan te raken. Al wat u dan zegt, wordt onmiddellijk door alle betrokkenen gehoord. U hoeft dus niet langer individuele 1-op-1 gesprekken te voeren, iedereen is meteen in hetzelfde gesprek betrokken. Omgekeerd hoort u ook alles wat er door de anderen wordt gezegd, want uw communicatiekanaal blijft permanent openstaan. Dat gebeurt automatisch op volle geluidssterkte, zodat u uw gsm zelfs mag wegbergen in uw broekzak. 

 2. Een extra communicatiekanaal

  Met Push-to-Talk beschikt u over een extra communicatiekanaal dat permanent openstaat. Toch kunt u terwijl bellen en beschikbaar blijven voor klassieke oproepen. Dat komt omdat Push-to-Talk via het mobiele internet werkt (3G of 4G), of via de wifi van uw bedrijf.

 3. Ook voor efficiënte 1-op-1 gesprekken

  Push-to-Talk is ook handig voor 1-op-1 gesprekken. In de Push-to-Talk app ziet u meteen wie er al dan niet voor communicatie beschikbaar is. Want contactpersonen kunnen zich in de app aanmerken als ‘Available’ of ‘Do not disturb’. Wenst u een gesprek van zodra uw contact terug beschikbaar is? Dan kunt u hem of haar een ‘PTT Call Alert’ versturen. Zo wint u dus tijd wanneer tijd van goudwaarde is.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One