×
×

PubliLink Explore

door One magazineOplossingen07/05/2015

PubliLink Explore
De Privacycommissie verstrekt steden en gemeenten aanbevelingen rond informatieveiligheid. Zo mogen personeelsleden enkel toegang hebben tot de informatie die noodzakelijk is voor de uitvoering van hun taak.

Lokale besturen moeten toegang hebben tot het rijksregister waar vertrouwelijke gegevens worden bewaard. Naar aanleiding van klachten van burgers omwille van onrechtmatig gebruik van hun persoonsgegevens, herformuleerde de Privacycommissie de belangrijkste aspecten van informatiebeveiliging waaraan die besturen zich moeten houden. 

De beginselen: beschikken over een consulent in informatiebeveiliging, hanteren van een kwaliteitsvol beveiligingsbeleid, werken met voorafgaande machtigingen, minimaliseren van de gegevens en garanderen van recht op informatie. 

Netwerk garandeert veiligheid
Met PubliLink Explore krijgen lokale besturen een beveiligde toegang tot het Rijksregister en de Kruispuntbanken. In deze eigen afgebakende en beveiligde omgeving kunnen vertrouwelijke gegevens worden benut zonder zorgen. Dit convergent dienstenplatform kan bovendien steeds verder worden uitgebouwd op maat van nieuwe behoeften, bijvoorbeeld met het aanbieden van publieke wifi.

Meer nieuws over:

  • PubliLink Explore
  • Overheid
  • Beveiliging

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons