Wanneer innovatie op de mens gericht is

Gepubliceerd op 21/06/2019 in Nieuws

Wanneer innovatie op de mens gericht is

Tijdens de HRM Night© zet de HR-gemeenschap zijn beste vertegenwoordigers in de bloemetjes. Camille Gillon van Belfius werd samen met haar team bekroond met de Proximus People Innovation Award. Een terugblik op de editie van 2019.

De HRM Night bekroont ondernemingen die nieuwe organisatie- en samenwerkingsmodellen hebben uitgewerkt en die nu reeds nadenken over de arbeidswereld van morgen. “Het publiek heeft altijd gelijk en de genomineerden hebben dan ook heel wat in hun mars op het gebied van innovatie, invloed op het welzijn van de werknemers en een optimaal gebruik van de technologieën”, aldus Jean-Claude van Treel, Sales Manager bij Proximus, alvorens hij het Belfius-team en Chief Human Resources Manager Camille Gillon op het podium riep om hen de Proximus People Innovation Award 2019 te overhandigen.

De technologie stelt ons in staat om onze ambities waar te maken maar de realiteit op het terrein, dat zijn onze mannen en vrouwen. Het is voor hen dat we innoveren.

Camille Gillon, Chief Human Resources Manager bij Belfius

Een ongenaakbaar dossier

De bijzonder innovatieve CAO’s die recent werden afgesloten, de nieuwe benadering van de digitale werkplek (Digital Workplace), de klantgerichte opleidingsprogramma’s en de digitalisering zijn maar enkele van de vele argumenten van de HR-afdeling van Belfius. “Ik heb het geluk om samen te werken met een team dat heel wat ervaring heeft op het gebied van klantenrelaties”, verklaarde Camille Gillon toen ze van het podium kwam. “De technologie stelt ons in staat om onze ambities waar te maken maar de realiteit op het terrein, dat zijn onze mannen en vrouwen. Het is voor hen dat we innoveren.”

Ontdek hoe u van uw bedrijf een digitale werkomgeving maakt.

Creëer uw digitale werkomgeving

Aan tafel met Proximus

In de Mezzanine van Autoworld keken de genodigden van Proximus naar drie tafels met vooraanstaande praatgasten. Pascal Riche, Reward advisor bij Belfius, was een van hen. “Dit evenement is uiteraard een uitzonderlijk netwerkevenement. Er zijn diverse sectoren vertegenwoordigd en we praten over onze HR-uitdagingen, die vaak veel gemeen hebben.”

Aan de tweede tafel zat Joost Strubbe, HR Director Belgium bij Puratos. Hij sprak over een van de HR-uitdagingen van zijn onderneming: de rekrutering van technische profielen. “Digitale kanalen zoals LinkedIn en YouTube zijn essentieel in onze zoektocht.” Voor Ilse Verschueren, HR-directeur van APB, breidt de missie zich uit naar de leden: “Als beroepsassociatie bieden we nu ook coachingprogramma’s aan rond people management en human resources voor de 4200 apotheken die lid zijn van APB, in samenwerking met de lokale beroepsverenigingen.”

De derde tafel werd voorgezeten door Yves Croonenberghs, HR-directeur bij GBL. Hij had het over een welbekende uitdaging voor de ondernemingen in ons land: “Talenten aan boord houden door samen een aantal doelen op te stellen en de ontwikkeling van de medewerker op te volgen.”

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts