Proximus verlaagt drempel naar hybride cloud

door One magazineNieuws11/03/2015

Proximus verlaagt drempel naar hybride cloud

Comments

Proximus prijkt prominent op de lijst met nieuwe providers van Intercloud, het wereldwijde netwerk van geconnecteerde clouds dat Cisco met zijn partners uitbouwt. Via Intercloud genieten de klanten van Proximus voluit van de voordelen van de hybride cloud, waardoor zij hun workloads optimaal kunnen balanceren.

Cisco bouwt samen met zijn partners aan Intercloud: een ecosysteem dat private en publieke clouds connecteert. Proximus kon al terugblikken op een langlopende relatie met Cisco. Als toonaangevende provider in de Belgische markt was het voor Proximus een must om mee te bouwen aan het Intercloud netwerk. Hierdoor kan Proximus gebruiksklare hybride cloudomgevingen aanbieden, inclusief publieke clouddiensten. 

Belangrijk is daarbij dat Intercloud toelaat om op een eenvoudige èn veilige manier workloads te bewegen tussen publieke en private clouds. Daardoor kunnen klanten van Proximus de totale kosten van hun infrastructuurbehoeften verlagen, de risico’s beter beheersen en tegelijk genieten van een beveiligde omgeving die meer flexibiliteit en efficiëntie biedt, naast nieuwe mogelijkheden om te automatiseren en te innoveren.

Cloud op maat
Intercloud verlaagt de drempel voor bedrijven die over een private cloud en/of gevirtualiseerd datacenter beschikken om geheel of gedeeltelijk naar de Proximus cloud over te stappen. Met de participatie in het Intercloud initiatief van Cisco kan Proximus nu sterk beveiligde hybride clouds uitbouwen, met – indien de klant dat wenst – ook een verlengstuk in de publieke cloud.

Altijd de juiste verhouding
Op die manier beschikt Proximus over een complete hybride cloudoplossing die nog gerichter inspeelt op de behoeften aan performantie, veiligheid en flexibiliteit van de klant. Bovendien beschikt de klant over de garantie dat applicaties en data uit het cloudgedeelte van de oplossing zich altijd op Belgisch grondgebied bevinden, in de datacenters van Proximus.

Het grote voordeel van de hybride aanpak is verder dat de klant zelf de verhouding bepaalt tussen on-premise en cloud, tussen privaat en publiek. Het is perfect mogelijk om specifieke, bedrijfskritische toepassingen op de on-premise infrastructuur te behouden, en tegelijk andere applicaties naar de cloud te verschuiven. De hybride oplossing biedt daarbij de flexibiliteit en schaalbaarheid om op eender welk moment de gekozen verhouding tussen on-premise en cloud te wijzigen.

Cloud broker
Op die manier kan de hybride cloud een eenvoudig schaalbare oplossing bieden om bijvoorbeeld op specifieke piekmomenten over de vereiste capaciteit te beschikken, om de behoefte aan een bepaald prestatieniveau constant te houden, of als uitwijkmogelijkheid in de context van disaster recovery. Intercloud geeft een bedrijf met andere woorden meer vrijheid, met Proximus in de rol van cloud broker: de partner die voor de klant in een vingerknip de gewenste oplossing uitrolt. Op deze manier krijgen eindklanten weer controle over de eigen infrastructuur, met het inperken van de problematiek die gepaard gaat met Shadow IT.

Meer nieuws over:

  • cisco
  • Datacenters
  • Cloud

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons