Kies voor de snelle weg

Gepubliceerd op 22/03/2018 in Nieuws

Kies voor de snelle weg

Door gebruik te maken van External Cloud Connect als beveiligd toegangspunt tot de publieke cloud beschikt u over een rechtstreekse verbinding met de cloudplatformen van Microsoft en Amazon Web Services (AWS) en hoeft u zich niet meer te verdiepen in de technische complexiteit erachter.

Proximus External Cloud Connect, uw privéconnectiviteit met de publieke cloud

Proximus External Cloud Connect is een gepersonaliseerde privénetwerkverbinding op uw Explore-netwerk naar de publieke cloudcomputingresources.

Deze privéconnectiviteit van het Proximus Explore MPLS-netwerk naar de cloud provider biedt meer betrouwbaarheid, hogere snelheden, voorspelbare performantie, lagere latentie en meer veiligheid dan normale internetverbindingen.

Dit alles samen zorgt voor een stabiele ervaring voor uw eindgebruikers, werknemers, …

Microsoft ExpressRoute en AWS Direct Connect bij Proximus

Met Proximus External Cloud Connect beschikt u over de connectiviteit van Microsoft ExpressRoute en AWS Direct Connect. Dankzij het redundante concept hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de beschikbaarheid.

Door gebruik te maken van External Cloud Connect als beveiligd toegangspunt tot de publieke cloud beschikt u over een rechtstreekse verbinding met de cloudplatformen van Microsoft en Amazon Web Services (AWS) en hoeft u zich niet meer te verdiepen in de technische complexiteit erachter.

Het volstaat de nodige External Cloud Connect-capaciteit te kiezen en in te tekenen op cloudapplicaties naar keuze bij uw publieke cloud provider.

Over cloudconvergentie en -schaalbaarheid

Proximus External Cloud Connect is de veilige manier om computing- en opslagcapaciteit toe te voegen aan uw datacenter via publieke cloud providers.

Met een verbinding met deze publieke cloudcomputingresources via Proximus Explore slaat u een brug tussen uw cloud- en datacenterstrategieën op een enkel netwerk, en geniet u het voordeel van volledige integratie van de clouddiensten met uw interne applicaties.

Schaalbaarheid is cruciaal bij de overgang naar de cloud. Als u meer capaciteit nodig hebt, dan is uitbreiden geen probleem. Explore biedt de nodige bandbreedte met lage latentie.

U profiteert van schaal- en andere voordelen van de publieke cloud, zonder dat uw netwerkperformantie aangetast wordt.

De perfecte oplossing voor opslag en bedrijfscontinuïteit

Publieke computingresources kunnen ingeschakeld worden voor datamigratie, -duplicatie of -recuperatie na een ramp. Proximus zorgt voor betrouwbaarheid en veiligheid, wat het de keuze bij uitstek maakt voor applicaties die een hoge beschikbaarheidsgraad vereisen. Het functioneert ook bijzonder efficiënt bij grote datavolumes, onder meer voor de transfer van datasets voor geavanceerde computingapplicaties.

Cloudintegratie van Europ Assistance 

Europ Assistance, de Belgische leider in persoonlijke reisbijstand, migreert naar de publieke cloud om de toenemende uitdagingen het hoofd te bieden, zijn efficiëntie te verhogen en zijn infrastructuurkosten te beperken.

Europ Assistance was op zoek naar een oplossing die zijn bedrijfsaanbod kon verbeteren, de efficiëntie opdrijven en de dienstverlening aan de klant verbeteren, en die bovendien kon meegroeien met de onderneming. Door de samenwerking in het verleden met Microsoft en zijn partnernetwerk is het bedrijf op de Azure Cloud-oplossing gevallen. Europ Assistance nam de beslissing de volledige infrastructuur (Citrix, VDI-werkstations) te migreren naar Azure. Voor de piloot op het niveau van Europ Assistance Group viel de keuze op Europ Assistance Belgium.

Eenmaal de beslissing genomen, ging het bedrijf op zoek naar een betrouwbare en schaalbare manier om te connecteren met Azure en werd er gekozen voor de Microsoft Expressroute-oplossing.

Proximus werd geselecteerd als dé partner om Europ Assistance te ondersteunen bij de uitrol van dit project.

'We hadden dringend nood aan nieuwe infrastructuuroplossingen die betrouwbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid bieden zonder bijkomende hardware te moeten aanschaffen om de toekomstige groei aan te kunnen', dixit Michel Kennis, ICT Director Europ Assistance.

Voordelen voor Europ Assistance

'We zijn erin geslaagd de traditionele infrastructuur te verwijderen en de vereiste IT-bedrijfstijd voor het onderhoud van onze systemen en data te beperken', aldus Michel Kennis.

Kijk zelf hoe onze cloudoplossingen meegroeien met uw bedrijf

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts