Proximus EnCo is van start gegaan

Gepubliceerd op 20/10/2016 in Nieuws

Proximus EnCo is van start gegaan

Ontdek deze jonge interne start-up!

Proximus EnCo heeft de deuren van zijn gloednieuwe site EnCo.io geopend! Ontdek deze nieuwe manier van samenwerken met het ecosysteem van digitale ondernemingen, in een wereld die steeds meer geconnecteerd is. Concreet krijgen developers in België en in het buitenland onmiddellijke toegang tot de technologieën van Proximus en zijn partners.

Technologieën

EnCo heeft ervoor gekozen om zich in een eerste fase te concentreren op een beperkt aantal complementaire technologieën: het internet der dingen, de cloud, big data en de telecommunicatiediensten. 

Met het API-boeket SeaaS - Sensor as a Service - bijvoorbeeld kan het internet der dingen worden geïntegreerd in web- of mobiele applicaties. 
De API CloudChannel laat op zijn beurt toe om verschillende oplossingen met elkaar te integreren dankzij vooraf gedefinieerde of personaliseerbare connectoren. 
MyAnalytics biedt dan weer toegang tot de gegevens van Proximus zodat developers meer te weten kunnen komen over hun klanten en bezoekers. 
En de API DIS geeft toegang tot de Directory Information Services-database (1207, 1307).

API's

Proximus stelt deze technologieën ter beschikking via API's. Met API's of programmeringsinterfaces kun je volkomen nieuwe informaticaoplossingen in elkaar boksen door verschillende bekende blokken van technologieën samen te voegen. 

In een Freemium-model kan de gebruiker gratis intekenen op een of meer API's om een oplossing te 'prototyperen'. In de productiefase betaalt de gebruiker enkel voor wat hij gebruikt. De gebruikers van EnCo kunnen ook beslissen de toegang tot een API aan te bieden of te verkopen aan andere gebruikers.

EnCo heeft gezorgd voor een kleine, zeer wendbare structuur die in staat is met start-ups te werken in hetzelfde tempo en beschikt ook over een onlineverkoopkanaal dat aangepast is aan de specifieke producten die API's toch wel zijn: 

  • via de EnCo Market krijg je toegang tot de catalogus van API's en kun je erop intekenen of ze tentoonstellen. 
  • De EnCo DevPortal is de omgeving waarin developers hun API's kunnen configureren, toegang hebben tot volledige documentatie en gepersonaliseerde support.

Maak kennis met ons op 20 oktober op Digital First en van 21 tot 23 oktober op de VR Hackathon Brussels bij ICAB!

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team