Proximus opent booth in Microsoft-hoofdkantoor

Gepubliceerd op 30/09/2019 in Nieuws

Proximus opent booth in Microsoft-hoofdkantoor

Proximus host voor 9 maanden een booth in het Microsoft-hoofdkantoor in Zaventem. Proximus focust er op 3 grote pijlers: Hyperconnected Infrastructure, secure digital workplace en IT ecosystemen, met innovaties die naadloos inhaken op Microsoft-technologie.

Dat net Proximus deze booth ter beschikking krijgt, mag niet verbazen, zegt Bart Van Den Meersche, Chief Enterprise Market Officer bij Proximus. “Zowel Microsoft als Proximus zijn sterk aanwezig op de zakelijke markt. Onze samenwerking is een natuurlijke fit om aan waardecreatie te doen.”

De booth wordt meer dan gewoon een demoruimte, aldus Van Den Meersche. Het is een ontmoetingsplaats waar klanten en medewerkers van beide bedrijven samen oplossingen kunnen evalueren. “Zo onderschrijft de booth duidelijk ons Think Possible-idee: we willen tonen wat vandaag allemaal mogelijk is met technologie en ondernemingen klaarmaken voor de toekomst, uiteraard met de hulp van partners in een groot ecosysteem.”

Samen kunnen Microsoft en Proximus extra waarde creëren om bedrijven te tonen wat met technologie allemaal mogelijk is.

Bart Van Den Meersche, Chief Enterprise Market officer bij Proximus

author

Hyperconnected Infrastructure, secure workplace en ecosytemen

Grote pijlers die in de booth aan bod komen zijn de Hyperconnected Infrastructure, de secure digital workplace en IT-ecosystemen. Meer specifiek kunnen geïnteresseerden info krijgen rond 5 demo’s:

1. IoT en blockchain

Vanwaar komt het graan bij de productie van cornflakes? Is de melk tijdens het transport op een goede manier bewaard? IoT en blockchain zorgen voor vertrouwen tussen alle partners in bv. de logistieke sector of de retail. Blockchain verzekert transparantie en traceerbaarheid in de volledige keten, terwijl IoT de toestand van producten in de gaten houdt.

Geïnteresseerd in een van de demo’s of een bezoek aan de Proximus-booth bij Microsoft?

Laat het ons weten

2. Smart buildings

In een smart building staan hospitality, workplace, efficiëntie in beheer & energie en veiligheid centraal. Waar kunt u nog energie-efficiëntie winnen? Meet u via LoRaWAN-sensoren al de CO2 en luchtvochtigheid in uw bedrijfsgebouwen?

3. Real-time Crowd Analytics

Op basis van (anonieme) data van mobiele toestellen kunnen mensenmassa’s in real-time worden opgevolgd en geanalyseerd. Vanwaar komen deze mensen en waar gaan ze naartoe? Zijn er op bepaalde plaatsen meer ordediensten nodig?

4. My Assistant

Medewerkers die via een app hun vakantie of thuiswerkdagen kunnen aanvragen, chatten met collega’s … Mobiele apps als MyAssistant kunnen HR-managers én medewerkers helpen bij hun dagdagelijkse taken én efficiënter laten samenwerken.

5. Microsoft Teams met Proximus Voice

Bel in Teams met externe medewerkers of partners, op een vast nummer van Proximus of gebruik geavanceerde oproep routering of disaster recovery zodat u, zelfs in geval van een technische downtime, altijd uw oproepen ontvangt.

Al deze cases haken uiteraard stevig in op Microsoft-technologieën als Azure IoT Hub, PowerBI, Azure Stream Analytics, Teams, OneDrive, Office365 en Azure SQL Database.

Microsoft Country Partner of the Year 2019

Microsoft en Proximus kennen elkaar natuurlijk al langer. Eerder dit jaar werd Proximus nog verkozen tot Microsoft Country Partner of the Year. Die titel gaat naar bedrijven die een grote innovatiedrang laten zien en excelleren in klantenoplossingen gebaseerd op Microsoft-technologie.

Meer weten over de Microsoft Country Partner of the Year-award 2019?

Lees het artikel

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts