×
×

Klantenverhalen

Nieuws filtering op :

“Ons bedrijf draait volledig in de cloud”

Klantenverhalendoor One magazine10/06/2015

Watz is één van de nieuwe spelers op de markt van energieleveranciers. Het is een jong bedrijf met vijf medewerkers. Ze leveren 100 procent Belgische én 100 procent groene stroom. Watz tracht het verschil te maken met een transparante aanpak en persoonlijke service.

Gert Haubrechts: “Ons bedrijf is opgericht in 2013. Het grote voordeel is natuurlijk dat wij kunnen starten met wat je een ‘greenfi eld scenario’ noemt. Wij konden inzake IT gewoon vanaf nul beginnen. Onze keuze was ook om op kantoor geen IT-infrastructuur uit te bouwen, zodat wij ons kunnen focussen op onze kernactiviteit als energie-aanbieder. Om ons volledig op de service te kunnen concentreren, mag er niet te veel tijd verloren gaan aan boekhouding en andere administratie.”

Wat staat er in de cloud?
Haubrechts: “Om te beginnen is dat onze boekhoudsoftware. Boekhoudsoftware in de cloud heeft eigenlijk alleen maar voordelen. De facturen en domiciliëringen worden door ons boekhoudpakket verwerkt. Ook bankgegevens worden nu automatisch gematcht, wat een enorme tijdwinst oplevert tegen het manueel invoeren van vroeger.”

Kunt u ook meegeven hoeveel tijd u bespaart?
“Alles bijeen besparen we zo bijna twee werkdagen per maand, allemaal tijd die we nu aan klantgerichte acties kunnen besteden. Maar we krijgen ook meer informatie. Wanneer we nu naar een klant gaan, kunnen we net voor het bezoek nog even de financiële status en historiek van de klant controleren. Bovendien kunnen we tijdens de meeting al meteen acties voor de boekhouding opstarten. En thuis of op vakantie kunnen we geregeld checken of alles nog verloopt zoals het hoort, een hele geruststelling voor bedrijfsleiders zoals wij.”

Boekhouding is maar één toepassing, wat gebruikt een KMO als de uwe nog meer?
“Onze hele beheersoftware, specifi ek voor de klantenadministratie van energieleveranciers staat bijvoorbeeld in de cloud. Ook voor onze telefooncentrale is dat het geval. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om van thuis uit te werken en onze gsm te koppelen aan de telefooncentrale. Daarnaast zijn wij ook een trouwe gebruiker van Office 365 voor onze e-mail en het opmaken en delen van documenten.”

Gebruikt u mobiele toestellen voor uw werk?
“Op kantoor gebruiken de medewerkers nog een vaste pc, maar ze hebben wel een aanraakscherm, omdat dat snel werkt, bijvoorbeeld als ze aan de telefoon zijn met klanten. Zelf beschik ik over een laptop, een iPhone en een tablet. Die tablet gebruik ik ook voor mijn werk, maar toch vooral om in vergaderingen documenten door te nemen of om zelf presentaties te geven.”

 

img-One

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact