×
×

Factory of the future

Gepubliceerd op 13/04/2018 in Klantenverhalen

Factory of the future

In de nieuwe fabriek van Lantmännen Unibake in Londerzeel behoort de walkietalkie tot het verleden. Om ieders bereikbaarheid te garanderen, communiceren de medewerkers met de smartphone via Push-to-Talk.

In juni 2015 legde een zware bedrijfsbrand de vestiging in Londerzeel volledig in de as. Er trad een noodplan in werking, waardoor Lantmännen Unibake erin slaagde de dienstverlening aan zijn klanten te garanderen. In een recordtijd herrees op de site in Londerzeel een nieuw bedrijfsgebouw. In september 2016 nam Lantmännen Unibake de nieuwe productievestiging in gebruik.

Factory of the Future-award

“De vorige fabriek had zich stap voor stap uitgebreid”, zegt financieel directeur Mieke Vandecasteele. “Nu kregen we de gelegenheid om het hele concept van de fabriek te herbekijken.” Het resultaat leverde Lantmännen Unibake de Agoriaaward ‘Factory of the Future’ op. Het nieuwe gebouw omvat 18.000 m2. Er is veel open ruimte, met daarin lange productielijnen. “Wanneer een lijn stilstaat, wil je uiteraard zo snel mogelijk kunnen ingrijpen. Vroeger bevonden de betrokken medewerkers zich relatief dicht bij elkaar. Vandaag zijn de afstanden veel groter.”

Glasvezel als oplossing

Omdat het nieuwe bedrijfsgebouw grotendeels uit beton en staal is opgetrokken, bleek er niet overal voldoende mobiele dekking. “Er kwam glasvezel tot voor de deur”, vertelt Mieke. “Daar installeerde Proximus een basisstation, van waaruit bekabeling vertrekt naar verschillende mobiele antennes in het gebouw.” Dat zorgt ervoor dat de medewerkers van Lantmännen Unibake overal mobiel bereik hebben: aan de productielijnen en in de kantoren, maar ook in de sterk geïsoleerde koel- en diepvriesruimtes en in de liften.

We hebben 18.000 m² mobile bereik, ook in de sterk geïsoleerde koel- & diepvriesruimtes en in de liften.

Mieke Vandecasteele, Finance & IT Director bij Lantmännen Unibake

Aanspreken in groep

De medewerkers beschikken over een smartphone en de app Push-to-Talk. “Daarmee kun je heel makkelijk communiceren met een groep medewerkers, net zoals je dat met een walkietalkie zou doen.” Wanneer er vroeger eenlijn stilviel, moest de verantwoordelijke medewerker alle betrokken collega’s één voor één opbellen. Nu kan hij of zij hen in groep aanspreken, wat ervoor zorgt dat er veel sneller een oplossing komt. De mobile indoor coverage bezorgt de servicemedewerkers aan de lijnen mobiele internettoegang en laat hen toe specifieke apps te gebruiken. “Bij ons staat de dienstverlening aan de klant altijd centraal”, besluit Mieke. “Ook het digitale verhaal – en zo dus ook de mobiele dekking in de fabriek – speelt daar op in.”

Meer info over Mobile Indoor Coverage

Lantmännen Unibake is een Zweedse groep van 37 industriële bakkerijen in 20 landen, samen goed voor 5.800 medewerkers en een omzet van 1,2 miljard euro. In ons land heeft de groep productievestigingen in Londerzeel, Ganshoren en Moeskroen. In Londerzeel bevindt zich ook het distributiecentrum voor de Benelux en een deel van Zuid-Europa.

Mieke Vandecasteele haalde onder andere haar masterdiploma Finance & Risk Management. Ondertussen werkt ze als Finance & IT Director bij Lantmännen Unibake, waar ze sinds 2009 actief is.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!