×
×

Open wifi

door One magazineNieuws05/03/2015

Open wifi
Bedrijven en lokale besturen die hun klanten en burgers draadloos internet willen aanbieden, worden door de wet niet langer beschouwd als operatoren. De regels voor open wifi werden onlangs versoepeld.

Wie binnen zijn bedrijf of organisatie een gastennetwerk aanbiedt via publieke wifi, moest net zoals telecomoperatoren voldoen aan een aantal verplichtingen: gebruikers traceren, bepaalde gegevens bijhouden en jaarlijks 636 euro betalen. Dit vormde een rem op publieke netwerken of leidde in het beste geval tot complexe aanmeldprocedures.

Soepele afspraken
Onlangs werden nieuwe, soepelere afspraken gemaakt tussen Beltug, het BIPT, de Privacycommissie en de FCCU. De nieuwe regels stellen dat wie wifi aanbiedt binnen zijn organisatie, niet wordt aanzien als operator. Voorwaarde is dat het signaal niet buiten de bedrijfsmuren reikt.

Goed nieuws voor ondernemingen, maar ook voor lokale overheidsgebouwen, zoals gemeentehuizen, bibliotheken of OCMW’s. Uitzondering op de regel: publieke hotspots buiten de stad, waar via een unieke login verbinding moet worden gemaakt. Ook tijdelijke hotspots, zoals op festivals, vallen niet onder de nieuwe regels.

Meer info?

Voor meer informatie kunt u terecht bij DataNews.

Meer nieuws over:

  • PubliLink Explore
  • Overheid

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons