Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Dienstenportfolio uitbreiden via fiber

Gepubliceerd op 11/12/2018 in Klantenverhalen

Dienstenportfolio uitbreiden via fiber

Online Grafics kiest voluit voor fiber. Vanuit zijn datacenter breidt de systeemintegrator zijn dienstenportfolio verder uit. De fiberconnectie van Proximus staat daarbij garant voor de benodigde performantie en beschikbaarheid.

Het hoofdkwartier van systeemintegrator Online Grafics bevindt zich in Kortrijk. Van daaruit ondersteunt het bedrijf klanten over zowat het hele land. In Kortrijk organiseert Online Grafics ook professionele opleidingstrajecten rond het gebruik van Adobe-oplossingen. Bij de consument is het bedrijf bekend via de merknaam Lab9. Van die Apple Premium Reseller zijn er in België intussen zeven vestigingen.

Grote capaciteit

Onlangs stapte Online Grafics over naar FullFiber Extended van Proximus. “We hebben de keuze gemaakt omwille van de veel hogere performantie”, zegt IT-manager Wim Van der Speeten. “Hetzelfde geldt voor de beschikbaarheid.” In Kortrijk beheert Online Grafics onder meer de wifiservers van klanten. Het spreekt voor zich dat een snelle, betrouwbare verbinding daarbij essentieel is. “En we hebben een permanente upload nodig in het kader van de vloot iOS-toestellen die we voor onze klanten beheren.”

Uiteraard moeten we onze klanten dan wel staalharde garantie bieden rond performantie en beschikbaarheid. Dankzij het fibernetwerk slagen we daar ook in.

Wim Van der Speeten, IT-manager bij Online Grafics

author

Eigen clouddiensten

Online Grafics kiest ervoor zijn portfolio stap voor stap uit te breiden met cloudtoepassingen. “We doen dat bewust niet via de cloud bij pakweg Amazon of Microsoft, maar vanuit ons eigen datacenter”, legt Wim uit. “Maar uiteraard moeten we onze klanten dan wel staalharde garantie bieden rond performantie en beschikbaarheid. Dankzij het fibernetwerk slagen we daar ook in.”

Bekijk welke voordelen fiber voor uw bedrijf kan bieden

Ontdek de bundels

Online Grafics

Online Grafics is een systeemintegrator met focus op de Apple-omgeving. Via de zeven vestigingen van Lab9 is Online Grafics ook actief als Apple Premium Reseller. Daarnaast runt het bedrijf als Adobe Platinum Partner een opleidingscentrum. Alles samen telt Online Grafics ongeveer 80 medewerkers.

Wim Van der Speeten

Wim Van der Speeten startte zijn carrière bij de regionale zender TV Oost. Sinds 2002 werkt hij als IT-manager voor Online Grafics. Hij leidt er een team van vijf medewerkers.  

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Blog topics

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!