×
×

Proximus Push-to-talk als alternatief voor de walkie-talkie

Gepubliceerd op 21/11/2016 in Tech, tips & trics

Proximus Push-to-talk als alternatief voor de walkie-talkie

Proximus lanceert met de Push-to-Talk app een modern alternatief voor de walkie-talkie die bij bouwbedrijven, logistieke depo’s en taxibedrijven nog altijd veel wordt gebruikt. Een gesprek starten gaat immers bliksemsnel, meerdere ontvangers kunnen het gesprek volgen.

De Proximus PTT-app vereist een moderne iPhone of Android smartphone  - eventueel een verstevigd model - met Proximus data-abonnement. De communicatie gaat niet over het radionetwerk, maar over het 3G/4G-netwerk of over wifi. Dat laat toe om bijvoorbeeld een oproep te doen over meerdere werven tegelijk, die met een klassieke walkie-talkie onbereikbaar zouden zijn. Op deze manier is het niet meer nodig om versterkingsantennes te plaatsen op een werf.

De oproepen zijn gratis binnen de data-limiet. Bij intensief gebruik van minstens 8 uur per dag, volstaat 200 MB per maand. Push-to-Talk bestaat in een basisversie of professionele versie. Via deze laatste kunt u communicatiegroepen centraal beheren en gebruikers lokaliseren. Supervisors kunnen zelfs de controle over een gesprek overnemen.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!