×
×

Communicatie en samenwerking op één platform

door OneTechnologie12/04/2018

Communicatie en samenwerking op één platform
Met CloudBond combineert Proximus op een eenvoudige manier de voordelen van Microsoft Office 365 met Skype For Business.

Via Office 365 bundelt een bedrijf onder meer e-mail en diverse andere kantoortoepassingen. “CloudBond trekt die lijn verder door”, zegt Gwénaëlle Hervé, Product Management Team Leader UC&C bij Proximus. “CloudBond brengt Office 365, telefonie en Skype For Business samen in één geïntegreerde omgeving.” Dat zorgt niet alleen voor een efficiëntere samenwerking tussen de medewerkers van het bedrijf, maar ook voor een betere bereikbaarheid en vlotter uitgaand telefoonverkeer naar vaste, mobiele en internationale nummers.

Bedrijfsbreed platform

Concreet is CloudBond gebaseerd op een kleine appliance die zich on-premise bij de onderneming bevindt. “Van daaruit gebeurt de connectie met Office 365”, vertelt Nathalie Blomme, Go To Market UC&C bij Proximus, “en zo voeg je ook telefonie toe aan Skype For Business, naast de bestaande functionaliteit voor onder meer video en chat.” Het grote voordeel is dat alles zo samenkomt op een bedrijfsbrede applicatie: telefonie, Skype, Outlook, Office-toepassingen, OneDrive, enz. CloudBond ondersteunt SIP-trunking en laat toe vaste en mobiele telefonie te integreren. Even goed kan de onderneming ook alarmsystemen, faxtoestellen of het complete contactcenter op CloudBond aansluiten.

Flexibiliteit en bereikbaarheid

Proximus staat in voor de installatie, de configuratie, het onderhoud en de helpdesk van CloudBond. Via een portal behoudt de IT-afdeling van de onderneming het overzicht over de gebruikers. “Met CloudBond heeft de onderneming bij Proximus een uniek aanspreekpunt voor alles wat met communicatie en collaboration te maken heeft”, aldus nog Gwénaëlle. “Achter de schermen staat Proximus in voor de connectiviteit en het beheer: monitoring, incidentenbeheer, enzovoort.” Het zorgt ervoor dat CloudBond een echte end-to-end-oplossing biedt. “Daarmee slaat een bedrijf twee vliegen in één klap”, besluit Nathalie. 

Meer nieuws over:

  • CloudBond
  • Smart collaboration

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Consequent redundant

Klanten aan het woord

Consequent redundant
Agentschap van de toekomst

Klanten aan het woord

Agentschap van de toekomst
Do call us 24/7

Klanten aan het woord

Do call us 24/7

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons