×
×

File-uren worden werkuren via kantoorbus

door ProximusProximus30/09/2016

File-uren worden werkuren via kantoorbus
Gedaan met de filestress, voortaan kunnen de medewerkers van Colruyt Group dankzij ‘Office on Wheels’ al in de file beginnen te werken. Gedurende dit zes maand durende project pendelen een 100-tal werknemers tussen Gent en Halle van- en naar hun werk.

Een kantoor op wielen, zo letterlijk mogen de gebruikers van ‘Office on Wheels’ de kantoorbus nemen. Colruyt Group ontwierp een werkbus met Proximus als technologische partner. Draadloos internet, een koffiemachine, een vestiaire, een printer en een toilet, alles is aanwezig om de 100-tal pendelaars digitaal en flexibel te laten werken. 

Proximus als leverancier

Het initiatief komt van Beroepsverening van Autobus- en Autocarondernemers en het Vlaams Instituut voor Mobiliteit. Zij willen nagaan of de kantoorbus een duurzaam alternatief is voor woonwerkverkeer. Proximus is trotste partner en ondersteunt dit project door een krachtige 4G-verbinding met hoog debiet om te zetten naar gescheiden, veilige wifi-netwerken voor elke gebruikersgroep. 

Klaslokaal 

Eens de werknemers van Colruyt op hun vaste werkplek zijn, wordt de bus overdag ingezet als klaslokaal. Dokters en apothekers die zich moeilijk kunnen verplaatsen krijgen ter plekke een software-opleiding aangeboden.  Op die manier wordt de kantoorbus omgetoverd tot opleidingsbus met optimaal gebruik.  

De kantoorbus heeft heel wat voordelen: 
  • Minder filestress voor de werknemers
  • Minder tijdverlies voor de werkgever
  • Een nieuw businessmodel voor de autocarindustrie
  • Minder verkeer op de baan

Meer nieuws over:

  • Mobiliteit
  • Overheid

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons