Bezoek Brussel met een realtime stadsgids

Gepubliceerd op 19/07/2019 in Inspireren

Bezoek Brussel met een realtime stadsgids

Het bureau FamousGrey heeft een realtime stadsgids ontwikkeld voor Visit.Brussels, now.brussels genaamd. Met de app kunt u Brussel ontdekken door de ogen van de echte inwoners.

“Brussel heeft tal van prachtige plekjes. Een deel daarvan is onbekend bij toeristen, maar niet bij de inwoners. Visit.Brussels heeft het idee ontworpen om een app te creëren als onderdeel van een grotere campagne die zich richt op Franse en Spaanse toeristen. De app toont bezoekers waar de hotspots zijn, op elk moment van de dag en in real time”, vertelt Maarten Breda, Experience Director bij FamousGrey.

Ontdek het volle potentieel van het Internet of Things.

IoT in mijn sector

Over now.brussels

Als de gebruiker de app toegang geeft tot zijn of haar locatie, kan hij of zij de stadsgids gebruiken. Er zijn 3 categorieën met hotspots: eten, drinken en activiteiten. Op basis van de locatie, het weer, de categoriekeuze en de voorkeuren van de inwoners wordt een lijst met suggesties aangemaakt. Wat is Brussel op dit moment aan het doen? De app toont een kaart met blauwe en gele stippen die tonen waar de inwoners en toeristen zich bevinden.

Innovatief met realtime gegevens

FamousGrey en Proximus werken momenteel samen. “Bij FamousGrey proberen we altijd de nieuwste technologieën en oplossingen van Proximus op te volgen. We proberen ze op een creatieve manier te gebruiken en te verwerken in oplossingen en campagnes voor onze klanten. Iemand had bijvoorbeeld gemerkt dat Proximus onlangs een technologie voor Real Time Crowd Management (RTCM) heeft gelanceerd en heeft ze aangepast aan de behoeften van de stad Brussel.”

FamousGrey gebruikt de RTCM API van Proximus EnCo. Met de microsite enco.io kun je gemakkelijk bepaalde zones bepalen en gegevens over die zones oproepen gedurende een vastgelegde periode. De meest interessante zones voor de app Now.Brussels worden automatisch aangemaakt, dankzij de beschikbaarheid van de API. Op die manier roept FamousGrey elke dag gegevens op. Het tracken gebeurt met de hoogste granulariteit (100 m x 100 m).

Brussel beschikt over tal van prachtige plekjes. Een deel ervan is onbekend bij toeristen maar niet bij de inwoners.

Maarten Breda, Experience Director bij FamousGrey

De zones zijn bepaald in samenwerking met het toerismebureau en op basis van berichten op social media van inwoners van Brussel. Die gegevens worden in realtime opgehaald.

“De zones vormen blokken naast elkaar op de RTCM-microsite, maar in de app worden die zones afgevlakt tot ‘vloeiende vormen’ om een visueel aantrekkelijke en goed opgestelde indeling te verkrijgen. De API maakt vervolgens de automatische creatie van datastreams mogelijk op de vastgelegde zones, waarbij elke vijf minuten nieuwe gegevens gestreamd worden. De kaart in de app wordt dus elke vijf minuten geüpdatet”, aldus Arno van Biesen, webontwikkelaar bij FamousGrey.

“In een tweede fase hopen we dat de ‘vloeiende vormen’ ook in realtime zullen bewegen. Maar die bewerking was niet het initiële aandachtspunt, dus dat is waar we momenteel aan werken.”

Wil je aan de slag gaan met de Real Time Crowd Management (RTCM) API van Proximus EnCo of wil je met ons praten?

Ontdek RTCM  Neem contact met ons op

Hoe ziet de toekomst eruit?

Visit.Brussels zal de app now.brussels tijdens de zomermaanden aanbieden. Na die proefperiode zal er een evaluatie plaatsvinden op basis van het gebruik en de feedback van de gebruikers om te beslissen of de app op langere termijn beschikbaar blijft voor bezoekers.”

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts