Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Netwerk zonder grenzen

Gepubliceerd op 09/11/2015 in Klantenverhalen

Netwerk zonder grenzen

Aanhoudende groei

Facil zette zijn eerste stappen in de wereld van de automotive in het jaar 2000, als toeleverancier van bevestigingsmaterialen voor de fabriek van Ford in Genk. Toen het bedrijf daarna ook mocht leveren aan Ford-vestigingen in Duitsland en Spanje, stak voor het eerst de nood aan connectiviteit op. “We werken met een ERP-systeem dat we centraal beheren in België”, zegt VP-ICT Danny Steukers. “De medewerkers van de diverse sites krijgen via het netwerk toegang tot onze systemen.” Eerst gebeurde dat via traditionele ISDN-lijnen, later stapte Facil over op Explore.

Schaalbare bandbreedte
“We gebruiken het fibernetwerk op Explore voor de communicatie tussen de diverse sites, en dat zowel voor audio als video. Omdat we op verschillende continenten actief zijn, ligt het niet meer zo voor de hand om voortdurend tussen sites te reizen. We maken daarom optimaal gebruik van toepassingen voor unified collaboration, waaronder videoconferentie.” Dat vraagt uiteraard om voldoende bandbreedte, net als het gebruik van cloudtoepassingen. “Dankzij het fibernetwerk hoeven we ons daar geen zorgen over te maken. We kunnen de bandbreedte makkelijk op onze behoeften afstemmen.” Ook voor de toegang tot het internet maken de medewerkers van Facil gebruik van fiber. “Onze medewerkers zijn via Explore verbonden met het datacenter van Proximus, om zo toegang te krijgen tot het internet. Ook daarvoor biedt het netwerk continu voldoende bandbreedte.”

Sterke partner ondersteunt dienstverlening
De sector van de auto- en truckbouwers is gekenmerkt door strakke processen en korte deadlines. “We stellen ons daarbij op als een innovatieve, hoogperformante full-service partner”, aldus Danny Steukers. “We streven het hoogste niveau van klantentevredenheid na. Om de best mogelijke dienstverlening te kunnen leveren, moeten onze medewerkers kunnen rekenen op een betrouwbare ICT-omgeving. Stabiele, veilige en schaalbare connectiviteit via het fibernetwerk van Proximus is daarbij essentieel.”

Pluspunten

• ICT-systemen en data bereikbaar vanuit alle vestigingen
• Onbeperkte netwerkcapaciteit
• Aansluiting nieuwe vestigingen via plug-and-play

Over Facil
Facil is een leverancier van bevestigingsmaterialen voor auto- en vrachtwagenbouwers. Sinds zijn start in Genk in 2000 is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale speler met vestigingen in Europa, Amerika en Azië.

Danny Steukers studeerde informatica aan de VUB. Hij werkte als analistontwikkelaar bij Velda (bedden), Keramo (buizen) en de Belgische Fruitveiling. Sinds 2002 is hij VP-ICT bij Facil.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!