Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Nest

Gepubliceerd op 03/04/2015 in Tech, tips & trics

Nest

Nest, de slimme thermostaat van Google, duikt ook in ons land op. Het toestelletje is slim, via internet te bedienen en leert snel. Maar is het ook iets voor u of uw kantoor?

De slimme thermostaat gooit vooral hoge ogen bij het grote publiek dankzij zijn opvallende ontwerp. Meestal is een thermostaat een lelijke console in uw kantoor of woning, maar Nest mag gerust gezien worden. De grote troef van Nest is dat u helemaal niets hoeft te configureren aan deze thermostaat. Hij leert alles zelf, u moet gewoon uw normale leven leiden. De bewegingssensor weet wanneer je thuis bent, en leert hoe lang het duurt voordat je woning is opgewarmd. Op het eerste zicht is Nest wel iets voor uw kantoor en woning. Zo biedt de Smart Thermostat een besparing van gemiddeld 20 procent op de energiefactuur. Dat klopt echter enkel voor klassieke mazout- of gasbranders. De thermostaten die nu worden geplaatst bij nieuwe installaties zijn al lang niet meer zo dom als die van 10 jaar geleden. Daar heeft de Nest Smart Thermostat maar beperkt nut inzake besparing.

Smartphone
Een slimme thermostaat is pas echt slim wanneer die verbinding kan maken met uw smartphone via een app. U kunt gemakkelijk de thermostaat met uw smartphone verbinden, zodat u op afstand de verwarming kunt bedienen. Wat Nest extra opmerkelijk maakt, is zijn totale ecosysteem. Nest werkt op dit ogenblik met meer dan vijfhonderd partners actief samen, zodat het systeem nog slimmer wordt. Een voorbeeld hiervan is de Jawbone Up24, de elektronische armband. Wanneer u wakker wordt met die tracker om uw pols, dan weet de thermostaat dat u wakker bent en schakelt hij de verwarming aan.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!