Gemeenten heel tevreden met Proximus-samenwerking

Gepubliceerd op 29/02/2016 in Nieuws

Gemeenten heel tevreden met Proximus-samenwerking

Proximus bevraagt jaarlijks alle steden en gemeenten via de Roadworks & Sideworks-enquête. Die meet hoe tevreden ze zijn over de professionele samenwerking met Proximus en over de kwaliteit en veiligheid van de werken op het openbaar domein. Het resultaat in 2015 is heel positief, met tevredenheidscores boven 85%.

De hoge scores zijn het resultaat van de professionaliteit en vakkennis van de medewerkers die dagelijks overleggen met steden en gemeenten, en van het programma RoSi (Roadworks & Sidewalks) dat na de eerste enquête in 2011 werd opgestart. Het programma heeft drie doelen voor ogen:

  • de optimale coördinatie van de werken zodat de openbare weg slechts één keer opengebroken wordt,
  • een duidelijke en tijdige communicatie van de werken met de steden, gemeenten en buurtbewoners,
  • en de verzekerde kwaliteit van de door aannemers uitgevoerde werken.

 

RoSi is onder meer beschikbaar als totaaloplossing met o.a. de mobiele werftoepassing My City App. Via de app kunnen lokale besturen alle Proximus-werven binnen het grondgebied van hun stad of gemeente raadplegen. Ze kunnen extra informatie opvragen over de historiek, de status en de locatie van de werken. Een overlay op Google Maps geeft de werken duidelijk weer op een kaart. Er is ook een module die het beheer van eigen werven mogelijk maakt. Dankzij het mobiele karakter van de oplossing – de app kan samen met een tablet gehuurd worden – kunnen lokale besturen een compleet werfdossier raadplegen waar en wanneer ze willen.

 

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One