Week van de mobiliteit

Gepubliceerd op 03/10/2017 in Nieuws

Week van de mobiliteit

Van 16 september tot 22 september heeft de week van de Mobiliteit plaatsgevonden. Meer dan tweeduizend Europese steden hebben hun beste gelaat getoond. Thema van de Europese campagne dit jaar was 'sharing'. Ook Proximus draagt haar steentje bij aan een beter en groener leefmilieu.

De zomervakantie is reeds even voorbij, dus lopen de files in België tijdens de spitsuren weer vlotjes boven de 200 kilometer. De week van de Mobiliteit wil onder de aandacht brengen dat er voldoende alternatieven zijn om uw dagelijkse werkroute te optimaliseren.

Smart sharing

'Delen' is meer en meer het nieuwe 'hebben'. Als digitale onderneming deelt Proximus graag haar slimme technologie om de mobiliteit vooruit te helpen. Dit past perfect in haar missie om alles en iedereen te connecteren, zodat we beter leven en slimmer werken. Zo zorgt IT voor meer veiligheid en inzichten in wat er op de baan gebeurt. Wagens die verbonden zijn via ConnectMy.car interageren met elkaar dankzij internetverbinding, bovendien is er een connectie met Touring waardoor ze in real-time verkeersinfo ontvangen.

Nog een voorbeeld om filestress te vermijden is het ‘Officie on Wheels’-project van Colruyt Group, waarbij 100-tal pendelaars dankzij Proximus als technologische partner, digitaal en flexibel in een bus konden werken.

Ook steden en gemeenten willen zich hoe langer hoe meer profileren als ‘Smart City’, waarbij bijvoorbeeld aan ‘Smart Parking’ gedaan wordt, en waarbij via het Be-Mobile-project sensoren in de grond aangeven wanneer een parkeerplek beschikbaar is. Dit zorgt voor een extra boost binnen het handelscentrum van een stad of gemeente.

Klimaatneutraal

Sinds eind 2016 is Proximus een klimaatneutraal bedrijf. Het is haar plicht om mee de kar van de groene mobiliteit te trekken. Dit doet ze door extra inspanningen te leveren op vlak van het bouwbeheer en het fleetgebeuren, zo slaagde Proximus erin haar CO2-uitstoot al met 22% te verlagen dankzij milieuvriendelijkere motoren.  

Bekijk hier hoe Smart City Saint-Ghislain haar handelscentrum toegankelijk maakt voor winkeliers en shoppers. 

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team