Enterprise Mobility Management met MobileIron

Gepubliceerd op 18/01/2019 in Klantenverhalen

Enterprise Mobility Management met MobileIron

Antwerpenaars verwachten dat hun stad een kwaliteitsvolle en efficiënte dienstverlening biedt. Om dat te kunnen waarmaken in een steeds veranderende maatschappelijke context, zet de stad Antwerpen sterk in op digitalisering.

Er werken meer dan 7000 medewerkers voor de stad Antwerpen. Die medewerkers hebben sinds 2017 allemaal een smartphone en mobiel abonnement van en voor het werk. Met de apps op die smartphone kunnen ze handtekeningen zetten, sluikstort melden, checklists gebruiken, op een paniekknop duwen, hebben ze steeds alle informatie bij de hand … en dat onafhankelijk van tijd en plaats. Hun smartphone zorgt zo voor een efficiëntere interne werking, meer zelfredzaamheid bij de medewerker en een betere en klantvriendelijkere service aan de burger.

Zoveel smartphones beheren en beveiligen tegen malware en hackers is niet vanzelfsprekend. Daarnaast is het belangrijk voor de stad Antwerpen dat bepaalde apps op elke smartphone aanwezig zijn. De stad Antwerpen vond een oplossing in MobileIron geleverd door Proximus en Mobitel.

MobileIron is een Enterprise Mobility management-software die onder andere toelaat om:

  • De installatie en aanwezigheid van antivirussoftware te controleren
  • Specifieke apps te installeren op elke smartphone van elke medewerker
  • Een app store aan te bieden met handige, goedgekeurde apps
  • Interne documenten veilig en vanop afstand te beheren

Het gebruik van MobileIron bleek een goede zet. De software leverde een tijds- en efficiëntiewinst op bij de aflevering en ingebruikname van zo veel smartphones. Deze tool zorgt voor een degelijke beveiliging van de toestellen zonder in te boeten op de ervaring voor de eindgebruiker.

Wilt u toch met een gerust hart mobiel werken? Dan heeft uw organisatie goede strategieën én technologieën nodig. Deze gids lezen is een eerste stap.

Download de gids

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts