Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Mobiel werken? Beveilig uw bedrijfsgegevens!

Gepubliceerd op 24/10/2018 in Nieuws

Mobiel werken? Beveilig uw bedrijfsgegevens!

Rechtszaken, zware boetes en een slechte reputatie: gegevenslekken zijn de nachtmerrie van bedrijven. Maar zijn úw gevoelige bestanden wel goed beveiligd? Of kan één onoplettende medewerker u miljoenen kosten? Alles over gegevensbeveiliging, EMM,…

Hoe veilig zijn uw mobiele toestellen?

Gratis gids

Het nieuwe werken is mobiel

In 2016 gebruikten we wereldwijd 1,47 miljard mobiele toestellen. Tegen 2021 staat de teller op 1,7 miljard*. De mobile boom lijkt de komende jaren dus niet af te zwakken. En dat is ook duidelijk in de bedrijfswereld: steeds meer organisaties surfen mee op de mobiele golf.

Waarom bedrijven mobieler willen werken? Omdat werknemers met hun smartphone, tablet of laptop altijd en overal aan de slag kunnen. Flexibiliteit: check. Productiviteit: double check! Bovendien heeft het ook voordelen voor de medewerkers zelf: zij verwachten immers steeds meer mobiliteit en vrijheid in hun job.

Opgelet met mobiele gegevens!

Helaas zijn er ook nadelen aan mobiele toestellen en digitale werkprocessen. Al die bedrijfsgegevens in de cloud maken gegevensbescherming moeilijk. En ondertussen nemen mobiele cyberbedreigingen toe: in 2016 was slechts 7,5% van alle malware mobiel, maar experts verwachten vóór 2020 een stijging tot 33%**.

Gevoelige gegevens die plots op straat liggen: u maakt het liever niet mee. Data breaches zijn big trouble. Ze kosten een fortuin aan herstellingen, boetes en slechte publiciteit. Gemiddeld gaat het om 24.000 verloren records of gegevensvelden die elk zo’n € 120 kosten***. Een dure grap! Het mag duidelijk zijn: gegevensbeveiliging is belangrijker dan ooit.

+100%
Mobiele malware (virussen, wormen, spyware …) verdubbelde in 2016

Bron: AV-TEST T Security Report 2015/16

De sleutel: EMM

De beste beveiliging tegen gegevenslekken? Proactief zijn. Want wie passief omgaat met nieuwe technologieën en werkprocessen loopt méér risico. Gelukkig beseffen steeds meer bedrijven het belang van Enterprise Mobility Management of EMM. Dat is het doordacht beheer van mobiele toestellen en bedrijfsgegevens.

Een van de belangrijkste aspecten van een goede enterprise mobility strategie: mensen. Want vaak zijn net de eigen medewerkers de zwakste schakel in gegevensbeveiliging. Ze springen lichtzinnig om met bijlagen, verbinden hun toestel met onveilige wifinetwerken, downloaden schadelijke apps … Maar een gegevenslek kan ook bij externe partijen ontstaan. Daarom denkt u best ook na over hoe klanten en leveranciers interageren met uw gegevens.

Hoe veilig is úw digitale werkplek?

Wilt u uw mobile journey met een gerust hart verder zetten? Dan heeft uw organisatie goede strategieën én technologieën nodig. De juiste vragen stellen is een slimme eerste stap:

  • Weet u waar al uw bedrijfsgegevens zich bevinden?
  • Slaat u gevoelige gegevens op in de cloud?
  • Vanaf welke toestellen hebben werknemers toegang tot bedrijfsgegevens?
  • Kan u bedrijfsgegevens vanop afstand blokkeren of verwijderen?

Hoe veilig zijn uw mobiele toestellen?

Gratis gids

* Bron: IDC, Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, 2017

** Bron: Gartner, Market Guide for Mobile Threat Defense Solutions, 2017

*** Bron: IBM & Ponemon Institute, Cost of Data Breach Study, 2017

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!