×
×

Geen zakenreis zonder mobiele data bij Van Bavel

Gepubliceerd op 06/06/2018 in Klantenverhalen

Geen zakenreis zonder mobiele data bij Van Bavel

E-mail en internet stoppen niet bij landsgrenzen. Om in het buitenland bereikbaar te blijven en tegelijk de kosten onder controle te houden, rekent Van Bavel op de Shared Data Roaming Pack van Proximus. Het doel: binnen de 24 uur op elke aanvraag antwoorden, zelfs van aan de andere kant van de wereld.

De 13 meest gestelde vragen over mobiel werken

Download onze gids

Hebt u wel genoeg mobiele data?

Doe de test

Een gratis cocktailshaker bij aankoop van een fles likeur, een koffiemok met het nieuwe logo van een bedrijf, een magazine met een spaaractie voor een set glazen: de kans is groot dat u ooit in contact kwam met de relatiegeschenken en promotieartikels van Van Bavel. We hebben de zaakvoerder, Jacques Van Bavel, ontmoet.

Op reis naar leveranciers

De productie van de meeste artikelen vindt plaats in China, waar Van Bavel een eigen aankoopcentrale heeft. Daarnaast bezoekt Van Bavel tal van vakbeurzen, telkens weer op zoek naar nieuwe trends en artikelen. “Behalve mezelf zijn er nog twee collega’s die regelmatig naar het buitenland reizen”, vertelt Jacques Van Bavel. Ze bezoeken leveranciers in China en Hongkong, maar ook in Turkije en Oost-Europa.

Alternatief voor slechte verbinding

“Tijdens die zakenreizen willen we altijd bereikbaar blijven”, legt Jacques Van Bavel uit. “We werken in een heel competitieve sector. We moeten snel op de bal spelen.” Wanneer een klant een vraag stelt, antwoordt Van Bavel binnen de vierentwintig uur met een offerte. “Tijdens een trip in het buitenland kunnen we het ons niet veroorloven om alleen ’s avonds in het hotel het e-mailverkeer van de voorbije dag door te nemen. De kwaliteit van de verbinding is er bovendien vaak belabberd en in sommige hotels is wifi niet eens gratis.” Van Bavel zocht daarom een oplossing om ook in het buitenland via de smartphone continu toegang te hebben tot e-mail en internet, zonder de snel oplopende kosten van dataroaming.

quote

Dankzij het Shared Data Roaming Pack van Proximus hebben we in het buitenland steeds toegang tot e-mail en internet. Tegelijk helpt die oplossing om onze kosten onder controle te houden.

quote

Jacques Van Bavel

Schakelen tussen Europa en de wereld

Proximus stelde Van Bavel voor om gebruik te maken van een Shared Data Roaming Pack. Dat is een flexibele oplossing waarbij de medewerkers van een bedrijf een roaming datavolume delen. “Je kunt het volume per maand instellen”, zegt Jacques Van Bavel. “Bovendien heb je geen individuele activering nodig.” Dat bezorgt ons een dubbel voordeel: we blijven altijd en overal perfect bereikbaar voor onze medewerkers en klanten, en tegelijk houden we de kosten onder controle. Zo komen we nooit voor onaangename verrassingen te staan.”

De 13 meest gestelde vragen over mobiel werken

Download onze gids

Hebt u wel genoeg mobiele data?

Doe de test

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!