×
×

Wanneer mobiele bereikbaarheid onmisbaar is

Gepubliceerd op 06/06/2018 in Klantenverhalen

Wanneer mobiele bereikbaarheid onmisbaar is

Aardappelen op een bedje van mobiele data? Jawel. Want om optimale communicatie te verzekeren, is aardappelspecialist Agristo uitgerust met 170 mobiele antennes. Doel: ervoor zorgen dat de medewerkers voortdurend toegang hebben tot de bedrijfsgegevens en -apps. Zo reageren ze snel op problemen.

De 13 meest gestelde vragen over mobiel werken

Download onze gids

Hebt u wel genoeg mobiele data?

Doe de test

De kooi van Faraday

Agristo verwerkt verse aardappelen tot allerhande diepvriesproducten, zoals frieten en kroketten. De 760 medewerkers van het bedrijf werken onder meer op een gloednieuwe productiesite in Wielsbeke, goed voor 5,5 hectare nieuwe bedrijfsgebouwen. “De hallen bestaan voornamelijk uit staal en isolatiepanelen”, zegt CIO Martijn Mennen. “Dat zorgt voor een bekend fenomeen: dat van de kooi van Faraday, wat voor een slecht gsm-bereik zorgt”.

Opmeten

Eenmaal de nieuwbouw was afgerond en de machines en assemblagelijnen geïnstalleerd, riep Agristo de hulp van Proximus in. “We lieten de mobiele bereikbaarheid in kaart brengen: zowel in de kantoren als in de productiehallen”, vertelt Martijn. “Op basis van die gegevens stelde Proximus een implementatieplan op om doorheen het hele bedrijf optimale mobiele ontvangst te voorzien.” Er kwamen 170 mobiele antennes en vijf kilometer coaxkabel bij kijken.

quote

De mobiele dekking laat ons toe om straks via IoT data van machines te verzamelen en zo in te zetten op preventief en voorspellend onderhoud.

quote

Martijn Mennen, CIO bij Agristo

Altijd vlot bereikbaar

In Wielsbeke rollen iedere dag 2,4 miljoen pakjes friet van de band. Wanneer een productielijn stilvalt, heeft dat meteen een grote impact op de business. “De medewerkers en externe dienstverleners moeten op ieder moment vlot bereikbaar zijn. Het is essentieel dat we snel overleggen via de telefoon en dat technici informatie raadplegen via het internet en mobiele apps”, vertelt Martijn. De mobile indoor coverage die Proximus op de site voorziet, past dus binnen een strategie gericht op bedrijfscontinuïteit.

Dataverzameling

Maar Agristo kijkt ook verder. “We kiezen altijd voor duurzame en toekomstgerichte technologie”, zegt Martijn. “De mobiele dekking laat ons toe om straks via IoT data van machines te verzamelen en zo in te zetten op preventief en voorspellend onderhoud. Tegelijk bekijken we ook de mogelijkheid om Push-to-Talk te implementeren, een alternatief voor de klassieke walkietalkie via smartphone.”

De 13 meest gestelde vragen over mobiel werken

Download onze gids

Hebt u wel genoeg mobiele data?

Doe de test

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!