Samenwerken dankzij Microsoft Teams

Gepubliceerd op 17/03/2020 in Oplossingen & diensten

Bedrijven moeten de nodige creativiteit aan de dag brengen om veiligheid te blijven verzoenen met economische continuïteit. Microsoft Teams is alvast een nuttig instrument dat u helpt de stap van fysiek naar digitaal te zetten.

Samenwerken dankzij Microsoft Teams

Gebruiksgemak

Het beste kan Teams omschreven worden als een digitale werkplektool. De grote meerwaarde zit hem immers in de mogelijkheid om niet alleen vanop afstand te werken, maar op verschillende manieren in contact te treden met collega's. Zo bestaat de mogelijkheid om samen met collega's aan bestanden in klassieke Office 365-apps zoals Word, Excel, PowerPoint en SharePoint te werken. Men kan elkaar ook treffen op één en dezelfde pagina voor een groepschat, onlinevergaderingen of nog webconferencing en telefoongesprekken.

Samenwerken als team, overal en op elk toestel!

Ontdek Microsoft Teams

Vlotte communicatie

En net op dat laatste punt heeft Proximus een inbreng. Dankzij Proximus Calling Services kan de gebruiker via zijn Microsoft Teams interface bellen of gebeld worden, ongeacht waar de collega's zich bevinden. Op die manier wordt kwalitatieve vaste telefonie en videoconferencing aangeboden die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften, zonder dat een investering in een nieuwe infrastructuur nodig is.

Schermen delen

Het gebruik van Teams is laagdrempelig, waardoor het binnen ieders bereik ligt. Want ook wie minder thuis is in IT-oplossingen, kan op een eenvoudige manier in een meeting betrokken worden. Deelnemen kan bijvoorbeeld via een eenvoudige link in de uitnodigende mail. Dankzij een aantal faciliteiten worden zaken die tijdens een fysieke meeting vaak even eenvoudig als nuttig zijn, plots ook vanop afstand mogelijk. Een scherm, of slechts een deel ervan, kan met alle deelnemers probleemloos gedeeld worden. Er kan zelfs gezamenlijk op een whiteboard geschetst worden. Net zoals men op alle momenten de stand van zaken van processen kan opvolgen.

Volvo-verdeler Malcorps Motors verhoogt de klanttevredenheid door zijn telefonie aan Teams te koppelen.

Lees hun verhaal

Alles uit Microsoft Teams halen en ook uw bedrijfsprocessen automatiseren?

Ontdek hoe u dat doet

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts