Microsoft Teams als favoriet samenwerkingsinstrument

Gepubliceerd op 12/12/2019 in Nieuws

Microsoft Teams is een uniform samenwerkingsplatform dat het eenvoudiger maakt om als team samen te werken. Met 20 miljoen actieve gebruikers per dag groeit het platform snel uit tot het favoriete samenwerkingsinstrument voor bedrijven en organisaties.

Microsoft Teams als favoriet samenwerkingsinstrument

In een blogpost van juni 2019 kondigde Proximus de integratie van vaste telefoniediensten in Teams aan, via directe routingtechnologie. Met Proximus Calling Services voor Microsoft 365 kunnen Teams-gebruikers vanuit de Teams-interface bellen met en gebeld worden door medewerkers op andere locaties. Zo genieten de teams alle voordelen van een volledig geïntegreerde werkruimte, inclusief vaste telefonie. Die specifieke set-up werd oorspronkelijk geïmplementeerd als een service voor grote ondernemingen.

Geïntegreerde vaste telefonie

Proximus is verheugd te kunnen aankondigen dat het voortaan geïntegreerde vaste telefoniediensten aanbiedt aan alle Belgische bedrijven die gebruikmaken van Microsoft Teams. Met ons gedeelde model hebben we een aanbod gecreëerd dat is afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen, terwijl we de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid garanderen voor grote ondernemingen. Dankzij de brede waaier aan belformules kan elk bedrijf een formule kiezen die perfect werkt voor zijn teams, groot of klein.

Werknemers zullen een volledig nieuw samenwerkingsinstrument kunnen gebruiken, inclusief betaalbare telefonie en videoconferencing, zonder dat er moet worden geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur.

Didier Ongena, Managing Director van Microsoft Belux

“We zijn verheugd dat Proximus als eerste Belgische onderneming een Teams-aanbod heeft gelanceerd via hun eigen infrastructuur”, aldus Didier Ongena, Managing Director van Microsoft Belux. “Deze service stelt organisaties in staat om hun medewerkers een volledig samenwerkingsinstrument aan te bieden via Microsoft Teams, inclusief telefonie en videoconferencing, en dat tegen een lage kostprijs en zonder dat ze hoeven te investeren in nieuwe infrastructuur. Dankzij Proximus kunnen grote en kleine organisaties nu profiteren van deze fantastische service.”

Proximus-partners met expertise

Het nieuwe gedeelde model is ook beschikbaar via Proximus-partners die zich specialiseren in ondersteuning voor Microsoft Office 365 en Microsoft Teams. Deze partners kennen de producten en ondersteuningskanalen van Proximus als geen ander en zijn perfect geplaatst om organisaties te helpen hun Teams-oplossing optimaal te benutten.

Bart Van Den Meersche, Chief Enterprise Market Officer bij Proximus, verklaarde: “De partners van Proximus kennen de behoeften en uitdagingen van onze klanten en bieden hen een verregaande expertise. We zijn verheugd om onze partners de middelen te geven die ze nodig hebben om onze klanten te helpen bij de overgang naar een geavanceerde werkplek.”

Luxemburg

Proximus Luxemburg biedt ook spraakdiensten voor Microsoft Teams-klanten, met behulp van een multitenant SBC, gehost in zijn Luxemburgse datacenters.

De lancering van het volledige Microsoft Teams-aanbod kadert in het streven van Proximus Accelerators’ om alle ondernemingen (kmo’s & grote accounts) te helpen hun digitale strategie te implementeren en ze te voorzien van totaaloplossingen om hun overstap naar de moderne werkplek mogelijk te maken.

Hebt u vragen over de migratie naar Teams? Maakt u nog geen deel uit van ons partnernetwerk of werkt u nog niet met uw eigen IT-partner? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen om te zien hoe wij u kunnen helpen met uw digitale ideeën en strategie.

Zoek mijn partner

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts