Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Huwelijk tussen gemeenten en OCMW’s

Gepubliceerd op 31/03/2015 in Nieuws

Huwelijk tussen gemeenten en OCMW’s

De aanstaande samensmelting van gemeenten en OCMW’s, de zogenaamde inkanteling, beroert het lokale publieke landschap. In de marge dienen zich tal van vragen en problemen aan. In april worden tijdens Shopt IT en het ledencongres van het ECG de nodige antwoorden en inzichten gegeven. Op naar voorspoedige wittebroodsweken.

De Vlaamse regering wil OCMW’s in 2019 integreren in de gemeentelijke werking. OCMW’s houden dus op te bestaan als zelfstandige entiteiten. Daar zijn redelijke argumenten voor: meer transparantie voor de burger, meer economische en beleidsmatige effectiviteit. Ondersteunende functies, zoals boekhouding, ICT of secretariaat, kunnen worden ontdubbeld. Aankoopsynergieën (vb. energie) leveren besparingen op. Maar er zijn ook vragen. Wat met de autonomie van de OCMW’s? Volgt er een privatiseringsgolf of meer verzuiling?

In april wordt de context uitgelicht tijdens twee congressen van betrokken belangenverenigingen. Op 2 april is inkanteling het thema van de ledendag van het Expertisecentrum van Gemeentesecretarissen. Op 30 april organiseert V-ICT-OR haar congres SHOPT IT voor al wie te maken heeft met lokaal e-government en ICT.

Proximus is telkens aanwezig als structureel partner en expert op het vlak van oplossingen voor lokale overheden. Concreet zal Proximus mogelijkheden aanreiken die de nieuwe organisaties zullen bijstaan op hun gemeenschappelijke weg naar een optimale dienstverlening.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!