Factory of the future

Gepubliceerd op 15/04/2020 in Sectoren

Data maken uw fabriek klaar voor Industrie 4.0. Welke integraties zijn mogelijk voor uw productieprocessen? Is IoT een voordeel voor uw bedrijf? Welke data zijn beschikbaar uit uw bedrijf?

Factory of the future

Verbeter uw inzichten en neem betere beslissingen op basis van real-time data. Zet afzonderlijke bedrijfssilo's om in een goed geïntegreerde bedrijfsfunctie die gezamenlijk waarde creëert:

  • Combineer data van apparaten, websites, applicaties, servers, cloudinfrastructuur, netwerken en IoT-assets.
  • Bewaak en analyseer alles, van klant clickstreams en transacties tot netwerkactiviteit en call records.

1. Systeem- en app-integratie met leveranciers en klanten

Om uw bedrijf op een agile manier te laten groeien, verbind u systemen en mensen met elkaar. Codit is onze partner voor het ontwerpen en bouwen van integratieoplossingen die alles en iedereen met elkaar verbinden.

Haal waardevolle inzichten uit data dankzij Internet of Things:

  • Ontvang real-time informatie over de activiteiten van uw fabriek
  • Maak aanzienlijke besparingen door energie, verlichting en airconditioning op afstand te bewaken en te beheren
  • Vergaar, verzamel en beveilig gegevensoverdrachten naar de cloud

Verbind uw digitale en fysieke fabrieksgegevens.

Klantenverhalen: Bühler

IoT verhoogt de efficiëntie van de voedselverwerkende apparatuur van Bühler Group exponentieel. Bühler Group gebruikt IoT in de voedselverwerkende industrie om afval te minimaliseren, kwaliteit te verbeteren, opbrengsten te verhogen, downtime én energieverbruik te verminderen. Het resultaat voor hun klanten is meer controle over het voedselproductieproces en enorme kostenbesparingen.

IoT-oplossingen van Bühler maximaliseren de bedrijfsprestaties

2. Innovatie in productie

Predictief onderhoud biedt u en uw klanten meer inzicht in het productieproces door data van machines te verzamelen. Anomalie detectie kan u helpen kosten te besparen op onderhoud, terwijl sensoren zelfs ongeautoriseerd gebruik kunnen detecteren en verlies kunnen voorkomen:

  • Tracking en beheer van bedrijfsactiva: vermijd ongeoorloofd gebruik van apparatuur door de locatie, het brandstofpeil, het gebruik van uw apparatuur op te volgen doorheen uw hele bedrijf en vermijd diefstal, verlies of beschadiging aan apparatuur of het laten afweten van bepaalde machines.
  • Condition based monitoring: gebruik uw data om de status van uw apparatuur te bewaken. Detecteer waterlekkage, trillingen, drukverschil, vochtigheid in leidingen, regel de temperatuur of voorkom corrosie.
  • Fabrieks- of gebouwconditiesensoren: sensoren maken real-time monitoring mogelijk van luchtkwaliteit, temperatuur, bliksem of zelfs bezetting van uw fabriek of andere gebouwen.
  • Drones & robots: Drone-beelden geven een overzicht van de activiteiten in uw fabriek. Robots en cobots automatiseren daarentegen repetitieve taken.
  • Chatbots en cobots bieden geautomatiseerde klanteninteractie

In 2020 is de virtual assistant verantwoordelijk voor 25% van de klantinteracties.

Klantenverhalen

Ze (drones) zijn snel inzetbaar en ze zijn een stuk goedkoper. Ecologisch is het ook geweldig, omdat drones veel milieuvriendelijker zijn.

zegt Elwin Van Herck, CEO van Noordzee Drones.

Hulpdiensten zetten real-time camerabeelden van drones in. Drones hebben een ondersteunende rol voor helikoptereenheden. Proximus 4G biedt de snelste uploadsnelheid en de snelste reactietijden, wat uiterst belangrijk is voor snelgroeiende mobiele internettoepassingen zoals drone-beelden. Tersec ontwikkelt en integreert noodsystemen. Ze bieden de drone feed en real-time GPS-coördinaten. Hierdoor kunnen hulpdiensten sneller en efficiënter reageren, waar ze ook zijn.

Tersec zet drones in voor de grote zoekgebieden

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team