Hoe ervaren is uw bedrijf al in AI en machine learning?

Gepubliceerd op 06/06/2019 in Inspireren

Hoe ervaren is uw bedrijf al in AI en machine learning?

De technologie-industrie staat voor de grootste verandering in haar geschiedenis. De opkomst van artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML) veranderen de business voor altijd. En daar moet u klaar voor zijn.

Bent u bij de 60%?

Uit onderzoek blijkt dat 10% van de bedrijven nu al artificiële intelligentie gebruikt. 22% is van plan om AI binnen de 12 maanden te implementeren, 28% heeft plannen om daar binnen 12 maanden of langer mee te starten.

Iedereen in uw bedrijf vaart wel bij AI

In tegenstelling tot de meeste IT-projecten worden AI en ML niet alleen door IT gestuurd. Ook bedrijfsmanagers, datawetenschappers, applicatieontwikkelaars, marketingteams en andere afdelingen zijn erin geïnteresseerd.

Met een Hyperconnected Infrastructure zet u zonder problemen uw machine learning op.

Meer over Hyperconnected Infrastructure

2 niveaus van AI-kennis

AI-kennis verschilt van bedrijf tot bedrijf. Maar over het algemeen valt u met uw bedrijf in een van volgende 2 categorieën:

 1. Ervaren bedrijven

  Als ervaren AI-bedrijf hebt u gekwalificeerde ontwikkelaars in dienst en hebt u al AI- of ML-systemen geïmplementeerd. De teams datawetenschappers hebben de leiding over de initiatieven. Naarmate de infrastructuureisen veranderen, krijgt de IT-afdeling meer invloed. Als ervaren bedrijf kent u de specifieke infrastructuurbehoeften van elk punt in de AI-reis en koopt u voor de verschillende fases zoals testen, ontwikkeling en training het beste materiaal.

 2. Bedrijven met weinig tot geen ervaring

  Het grootste deel van de bedrijven begint nog maar net aan die AI-reis. In dat geval telt uw bedrijf weinig of geen gekwalificeerde ontwikkelaars. Daarom vraagt u aan uw IT-afdeling welke infrastructuur u nodig hebt. Het is moeilijk voor hen om te weten welke infrastructuur ze moeten kopen. Een totaaloplossing is hierbij het beste. U hebt een professionele servicepartner nodig om de implementatie van AI in uw bedrijf soepel te doen verlopen.

  De technologieën die voor bedrijven in België en Luxemburg het nuttigst zijn, concentreren zich gemiddeld op 3 gebieden:

  • machine learning: 81%
  • slimme robotica: 62%
  • natuurlijke taalverwerking (NLP): 48%

  Slimme robotica scoort aanzienlijk hoger van het Europese gemiddelde van 44%.

De sleutel: de juiste AI-infrastructuur

Wat voor een groot deel het succes van uw AI- en ML-initiatieven bepaalt? De infrastructuurkeuzes die u maakt. Een verkeerde keuze verhoogt de complexiteit en de kosten, en heeft tot gevolg dat uw datawetenschappers aanzienlijke vertraging oplopen.

Kom meer te weten over machine learning.

Wat is machine learning?

Wil u weten welke infrastructuur u nodig hebt om goed te starten met machine learning? Lees onze 9 tips en 4 aanbevelingen om te starten.

Tips voor uw infrastructuurkeuze

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts