Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Bescherm uw bedrijf tegen een cyberaanval met de juiste strategie

Gepubliceerd op 21/04/2017 in Innoveren

Bescherm uw bedrijf tegen een cyberaanval met de juiste strategie

Hoe meer we digitaliseren, hoe interessanter internet wordt voor criminelen die cyberaanvallen plannen. Cybersecurity zet u dus het best hoog op uw to-dolijst. Maar hoe gaat zo’n cyberaanval in z’n werk? En hoe beschermt u uw bedrijf efficiënt tegen cybercriminelen?

Wat is een cyberaanval?

Bij een cyberaanval zijn internetcriminelen er bewust op uit om uw bedrijf schade toe te brengen. Van het vertrouwen van uw klanten in uw bedrijf schenden tot echte datavernietiging.

Voorbeelden van cybercriminaliteit:
 • Phishing

  Met phishing proberen criminelen wachtwoorden of gevoelige informatie te stelen door een valse e-mail uit te sturen naar een grote groep mensen. De e-mail lijkt van een betrouwbaar bedrijf te komen, en lokt slachtoffers naar een valse website om hun gegevens in te vullen. Met die gegevens stelen de cybercriminelen daarna geld of gevoelige bedrijfsgegevens.

 • Ransomware

  Ransomware is een stuk software dat uw pc besmet via een phishing-e-mail, een bijlage of een besmette website. Ransomware versleutelt de gegevens op uw harde schijf zodat u er niet meer bij kunt. Uw gegevens worden vernietigd als u niet meteen het “losgeld” betaalt.

  Voorkom een ransomware-aanval

 • DDoS

  Met DDoS (Distributed Denial of Service) neemt een aanvaller duizenden pc’s over en laat ze allemaal tegelijk naar uw server surfen. Een DDoS-aanval maakt uw website dus ontoegankelijk. De inkomsten van uw webshop vallen weg zolang de aanval blijft duren en de geloofwaardigheid van uw bedrijf wordt aangetast.

  Voorkom een DDoS-aanval

Waarom is een cyberaanval gevaarlijk voor uw bedrijf?

Een cyberaanval heeft het bijna altijd gemunt op uw bedrijfsgegevens. Want data is de nieuwe olie. Alle kennis, strategieën voor de toekomst, processen, informatie over uw klanten en leveranciers, financiële gegevens: ze bestaan allemaal digitaal. U wilt niet dat deze vertrouwelijke informatie in verkeerde handen valt, en zo uw concurrenten vrij spel geeft of uw bedrijf beschadigt. Uw bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen is dus een must voor élk bedrijf.

Bescherm uw bedrijf tegen een cyberaanval in 3 stappen

Uw bedrijf wapenen tegen cybercriminaliteit is een conditio sine qua non in het digitale tijdperk. Deze 3 stappen verhogen alvast de veiligheid van uw data:

 1. Monitor uw IT-infrastructuur 24/24

  Zorg dat u altijd op de hoogte bent van wat er gebeurt met uw IT-infrastructuur.

  Want wat u niet weet, is vaak het ergste. Is een van de servers down, dan ziet u het probleem meteen. Maar wanneer merkt u op dat er vertrouwelijke bedrijfsinformatie gestolen werd? Inderdaad: als het te laat is … Zorg dus voor bijkomende systemen die de status van uw IT-infrastructuur op de voet volgen, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

 2. Zorg voor een crisisscenario

  Wat gaat u doen als er zich toch een incident voordoet? Hoe snel kunt u reageren? Wie voert het woord, en wie moet er op de hoogte gebracht worden? Zorg dus voor een goed uitgewerkt crisisscenario. En denk niet: “Ons overkomt zoiets toch nooit.” Want cybercriminelen beperken zich allang niet meer alleen tot multinationals.

 3. Train álle medewerkers

  Al uw medewerkers moeten op de hoogte zijn van wat ze moeten doen bij een cyberaanval. De beveiliging van uw gegevens is immers zo sterk als de zwakste schakel. Zorg dus voor een opleiding voor het hele bedrijf zodat niemand nog antwoordt op phishing mails of wachtwoorden op post-its laat rondslingeren ...

  De beste beveiliging voor uw bedrijf

Meer tips over hoe u uw bedrijf beschermt tegen cyberaanvallen?

Lees andere artikels

Agora kiest voor veiligheid en efficiëntie

Waarom fiber nodig is


Optical fiber
Beveilig uw netwerk en data maximaal

Een cyberaanval overkomt u toch nooit? Of u lost de problemen op als ze zich voordoen? Dan gooit u uw bedrijfsdata te grabbel voor cybercriminelen. Zorg voor een maximale IT-beveiliging met Proximus.

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!