Krëfel dankzij fiber klaar voor cloud, VoIP en e-commerce

Gepubliceerd op 15/12/2020 in Klantenverhalen

De electronicaketen Krëfel schakelde onlangs de eerste van een reeks winkels over naar fiber. “Voor ons was het vooral een kwestie van klaar te zijn voor de toekomst”, zegt IT- en Network Manager Eric Wieme.

Krëfel dankzij fiber klaar voor cloud, VoIP en e-commerce

Krëfel telt in ons land 74 filialen, verspreid over heel België. “Daarvan hebben we er onlangs een vijftal op fiber overgezet”, vertelt Eric Wieme. “De operatie kaderde in een upgrade van onze connecties. We zijn van Explore 1.0 naar Explore 2.0 overgeschakeld en waar het kon, hebben we dus ook voor fiber gekozen. Allicht zullen we ook de andere locaties in de loop van tijd naar fiber overzetten, zodra de technologie beschikbaar is.”

“De keuze voor fiber was vooral gemotiveerd door het feit dat Krëfel graag klaar wil zijn voor de toekomst”, zegt Eric. “Waarschijnlijk zullen we in de komende jaren meer en meer cloudapplicaties gaan draaien. Dan is de bijkomende snelheid en stabiliteit zeker welkom. Momenteel hebben we een dedicated server in ons hoofdkantoor waar alle vestigingen mee verbonden zijn, bijvoorbeeld voor het stockbeheer. Het zou kunnen dat we dat model in de toekomst herbekijken.”

Daarnaast rijpen er nog heel wat plannen bij de electronica-keten. “We zijn ook de mogelijkheden aan het bekijken om een VoIP-project op te zetten. Ook daar kan fiber zijn nut bewijzen, als we ook videoconferenties willen organiseren. Dan is extra bandbreedte zeker welkom. Tot slot denk ik dat ook klanten hun voordeel kunnen doen met een snellere verbinding, als we nog verder willen gaan met e-commerce-mogelijkheden.”

Krëfel werd opgericht in 1958 en is gespecialiseerd in de verkoop van huishoudtoestellen, informatica (PC op maat, gaming) en audiovisuele toestellen (televisie en audio), maar ook in keukenspullen (Cook in Style) en uitgeruste keukens op maat. Het Krëfel/Hifi-netwerk, met hoofdkantoor in Grimbergen - Humbeek, telt 85 verkooppunten waarvan 74 in België en 11 in het Groot-Hertogdom Luxemburg (onder het merk Hifi International).

Krëfel en Hifi beschikken eveneens over erg concurrentiële webshops en stellen meer dan 1.350 personen tewerk. Het merk telt meer dan 250.000 klanten per maand, 15.000 referenties en een geconsolideerde jaaromzet van meer dan 400 miljoen euro. Krëfel maakt deel uit van de Boulanger groep.

Fiber tot in uw bedrijf?

Verifieer de beschikbaarheid

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One