Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

KLIMA+ kiest voor veilig en bedrijfszeker

Gepubliceerd op 15/09/2017 in Klantenverhalen

KLIMA+ kiest voor veilig en bedrijfszeker

KLIMA+ installeert en onderhoudt systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning. De familieonderneming uit Oudenaarde telt veertig medewerkers en profileert zichzelf als een servicebedrijf met een klantgerichte aanpak. Via Proximus-partner IT-Care koos KLIMA+ voor een veilig oplossing met ‘KMO in de cloud’.

Al in 2004 koos KLIMA+ resoluut voor de cloud. “Het belang van ICT groeit voortdurend”, vertelt Peter De Vos. “Maar tegelijk neemt ook de complexiteit toe en stijgt de nood aan expertise.” ICT is onmisbaar, maar vormt bij KLIMA+ tegelijk niet de kerntaak van het bedrijf. Ook daarom besteedde het bedrijf zijn complete ICT-omgeving uit. “Van een IT-partner verwachten we dat hij een proactieve aanpak biedt, dat hij initiatief neemt en ICT-oplossingen aanreikt om ons vlotter en efficiënter te laten werken.”

De juiste partner

KLIMA+ bleef echter wat op haar honger zitten. De partner van toen kreeg bovendien met een beveiligingsincident af te rekenen, dus besliste KLIMA+ naar een andere partij uit te kijken. Peter De Vos: “Het probleem raakte uiteindelijk wel opgelost, maar het vertrouwen was helemaal zoek. Wij kozen toen voor Proximus en partner IT-Care uit Poperinge want die zorgen er dankzij gepaste oplossingen voor dat we steeds mee zijn op het vlak van security. Niet onbelangrijk nu de GDPR eraan komt.”

Vlot naar de beveiligde cloud

De overstap naar ‘KMO in de Cloud’ is daar ondertussen het bewijs van. Het biedt niet alleen een performante, maar ook een veilige omgeving. Zo staat WatchGuard in voor een breed gamma aan securitydiensten, zoals firewall en antispam. Microsoft Advanced Threat Protection zorgt ervoor dat cybercriminelen het bedrijfsnetwerk niet binnen raken. “Die beveiliging is essentieel voor ons bedrijf”, zegt Peter De Vos. “Zo is ons systeem altijd up to date, terwijl alle applicaties en bedrijfsdata zich veilig in de cloud bevinden.”

Voordelen KMO in de Cloud

  • complete cloudoplossing
  • vast maandelijks tarief per gebruiker
  • persoonlijk desktopprofiel voor iedere gebruiker
  • Microsoft Office 365
  • onbeperkte rekenkracht en opslagruimte
  • WatchGuard (firewall) en Microsoft Advanced Threat Protection zorgen voor de beveiliging
Ook op zoek naar een partner voor de IT-security van uw bedrijf?

Geef hackers geen kans

Uw website en klantengegevens moeten absoluut veilig zijn. Dit is belangrijk voor u, voor uw klanten maar ook voor het imago van uw bedrijf. Vanaf 25 mei 2018 dient iedereen die persoonlijke data van anderen beheert, deze gegevens te beveiligen tegen diefstal.

Lees andere artikels

Het Proximus Cyber Security Incident Response Team waakt over uw IT-beveiliging

Uw favoriete communicatiekanaal? De telefoon!


Optical fiber
Beveilig uw netwerk en data maximaal

Een cyberaanval overkomt u toch nooit? Of u lost de problemen op als ze zich voordoen? Dan gooit u uw bedrijfsdata te grabbel voor cybercriminelen. Zorg voor een maximale IT-beveiliging met Proximus.

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!