Kind en Gezin: dure apparatuur buiten, mobiele app binnen

Gepubliceerd op 15/06/2020 in Nieuws

Kind en Gezin: dure apparatuur buiten, mobiele app binnen

Steeds meer organisaties vervangen dure toestellen door mobiele oplossingen. Zo doet Kind en Gezin tegenwoordig oogonderzoeken met een iPhone-app. Goedkoop? Ja. Handig? Zeker. Maar is het ook veilig om medische gegevens op een smartphone op te slaan?

Té duur toestel

‘Sinds 2013 zoeken we naar risicofactoren voor luie ogen bij kindjes van 1 tot 2 jaar’, legt Kristel Boelaert van Kind en Gezin uit. ‘Op zich is zo’n oogonderzoek vrij eenvoudig, maar we hadden er toch dure medische toestellen voor nodig. Die apparaten konden eigenlijk veel meer dan wat wij er mee deden. En bijgevolg waren ze ook duur in aankoop en onderhoud.’

iPhones met uitstekende lens

Toen de vorige generatie toestellen aan vervanging toe was, heeft Kind en Gezin onderzocht welke alternatieven er op de markt waren, herinnert netwerk- en telecommanager Chris Dumoulin zich: “Bleek dat er naast de klassieke toestellen ook een mobiele app ontwikkeld was in Amerika. Het bedrijf Gobiquity was gespecialiseerd in eyescreening apps. Die hadden echter een goede camera nodig. Enkel de iPhone 7+ was door Gobiquity gecertificeerd omwille van zijn kwalitatief hoogstaande camera.”

“Het nieuwe toestel was weliswaar duurder dan wat ze oorspronkelijk voor ogen hadden, maar zo sloegen we wel twee vliegen in één klap: alle verpleegkundigen kregen een uitstekende smartphone ter beschikking, en de meerprijs werd gecompenseerd door het wegvallen van de dure medische apparatuur. De nieuwe technologie voor beheer en beveiliging van deze smartphones werd mee bepaald door het assessment van consultant GEMA in samenwerking met Proximus. Alle departementen konden hun inbreng geven waardoor zij dit project vanaf de implementatie steunden.”

Kind en Gezin zocht raad bij Proximus en het Amerikaanse bedrijf Gobiquity. Al snel kwam er een oplossing uit de bus: een speciale app om ogen te screenen.

De voordelen versus de oude toestellen:

  • Véél goedkoper
  • Defecte toestellen worden makkelijk vervangen
  • Meer automatisering, minder menselijke fouten
  • Snellere onderzoeken
Dankzij MobileIron zijn al onze iPhones beveiligd

David Bourriez, Kind & Gezin

… maar zijn die gegevens wel veilig?

Al die persoonlijke gegevens bewaren op een gsm … Is dat dan geen enorm risico? Nee, aldus IT-expert David Bourriez van Kind en Gezin: ‘Samen met Proximus hebben we het beveiligingsplatform MobileIron op onze servers geïnstalleerd. Die software beveiligt ook al onze iPhones.’

MobileIron beschermt niet enkel tegen gegevenslekken: het scheidt bedrijfsgegevens ook van privégegevens. Vakantiefoto’s worden dus niet zomaar verwisseld met de resultaten van een oogtest. Bovendien geeft MobileIron veilig toegang aan Gobiquity om de oogscreeningsapp automatisch te controleren en te updaten wanneer dat nodig is.

Ook met een gerust hart mobiel werken?

Om zonder problemen mobieler te werken, heeft uw organisatie goede strategieën en technologieën nodig. Hoe u daaraan begint? Ten eerste met onze online Test. U begrijpt de uitdagingen van mobiel werken én u ontdekt hoe u uw bedrijfsgegevens beveiligt. Daarna leest u onze startergids wat de volgende stappen zijn voor een succesvolle Enterprise-mobility strategie.

Een andere oplossing: schakel een specialist als Proximus in. Samen met een Proximus Enterprise Partner uit uw buurt begeleiden wij uw organisatie bij de omschakeling naar een mobielere manier van werken. Zo bent u er écht zeker van dat u veilig mobiel werkt.

In onze startersgids vindt u alles dat u moet weten om een succesvolle en veilige Enterprise mobility-strategie op te bouwen.

Mobiel werken : zijn uw bedrijfsgegevens beveiligd?

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team